29.07.2024.

18:10

Foto: Tanjug/AP/Printscreen

Planeta

Putin već doneo odluku?! Neka se spremi ovaj grad! Ukrajinci se zaledili od straha: Napašće sa svih strana, probiće se do granica regiona...

- Mogući pravci glavnog udara? Severni, istočni ili južni – tu čak nije potrebno završiti vojnu akademiju, dovoljno je uzeti kartu i pogledati," rekao je Starikov, naglašavajući da je južni pravac, koji obuhvata Zaporožje i Gulajpolje, posebno interesantan jer nema vodenih prepreka, već je u pitanju ravnica - rekao je on.

Starikov objašnjava da bi pravac ofanzive mogao bi biti preko Pokrovska.

- Na pokrovskom pravcu, nažalost, ne možemo prevazići taktičku krizu - rekao je on.

Prema njegovim rečima, severni pravac ima za cilj ne toliko Harkov, koliko ulazak u pozadinu Kupjansk-Limanske grupacije i odsecanje istočnog dela Harkovske oblasti, što je ozbiljno i predstavlja operativni pravac.

- Koji pravac smatram glavnim? Ne znam, možda će biti tri pravca. Jer severni pravac, njima nije bitan Harkov, već izlazak u pozadinu Kupjansk-Limanske grupacije i odsecanje istočnog dela Harkovske oblasti - dodao je Starikov, ističući da bi eventualni izlazak na pokrovsku liniju doveo do granica Zaporoške oblasti, sa preostalim 25 kilometara do cilja.

- Ako preuzmu dva od tri pravca, verovatno će to biti s juga, jer Zaporožje s juga i s istoka može biti odsečeno i okupirano - zaključio je Starikov, dodajući da se čeka razvoj situacije u narednom mesecu kako bi se videlo koji će pravac biti prioritet.