• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.07.2024

05:00

Nova klanica! Ponavlja se 2023. i katastrofa iz Zaporožja?! Amerika naterala Ukrajinu na samoubistvo!

Reuters/Google Maps

Vesti

Nova klanica! Ponavlja se 2023. i katastrofa iz Zaporožja?! Amerika naterala Ukrajinu na samoubistvo!

Podeli vest

Ukrajina se sprema za novu ofanzivu u Zaporožju koja će se završiti isto kao i ona 2023. godine, izjavio je vojni analitičar i bivši pripadnik američke mornarice Mark Sleboda u intervjuu novinaru Deniju Hajfonu.

- Strategija na bojnom polju je da se preživi 2024. godina i stvori još jedna armija za kijevski režim, koja će pokušati da ponovi istu zabludu o manevarskom ratu i ponovo će biti poražena na ruskim odbrambenim linijama u Zaporožju kao što je to bio slučaj 2023. godine. Ali, ako obratite pažnju, shvatićete da se zapravo oslanjaju na ono što je bila njihova jedina nada od samog početka — politička destabilizacija Rusije rekao je Sleboda.

Podsetimo, Ukrajina je tokom katastrofalne kontraofanzive 2023. na jugu zemlje, prema ruskim podacima, izgubila gotovo stotinu hiljada ljudi, a rezultat tog napada je bilo zauzimanje oko 10 sela, koje su ruske snage većinom povratile tokom 2024. godine.

- Verovali su da će antiruske sankcije imati takav efekat, ali one su dovele do potpuno suprotnog rezultata, a BDP Rusije raste bržim tempom nego u SAD. Očigledno je da je ovaj plan potpuno propao - smatra on.

Nakon početka ruske vojne specijalne operacije u Ukrajini, zapadne zemlje su pojačale sankcionisanje Moskve. Kako je istakao predsednik Vladimir Putin, politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna je strategija Zapada, ali sankcije su ozbiljno pogodile celu svetsku ekonomiju. Prema njegovim rečima, glavni cilj SAD i njihovih saveznika je da pogoršaju život miliona ljudi.

Ipak, Rusija se dobro nosi sa sankcionim pritiskom, dok su na samom Zapadu često izražavane sumnje o efikasnosti tih mera. Međutim, kako su naglasili u Moskvi, Zapadu nedostaje hrabrosti da prizna neuspeh svoje antiruske sankcione politike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Blokirane ulice Pariza! Policija, rotacije i barikade na sve strane: "Turisti, bolje ne dolazite"! (FOTO/VIDEO)
Olimpijske igre

Blokirane ulice Pariza! Policija, rotacije i barikade na sve strane: "Turisti, bolje ne dolazite"! (FOTO/VIDEO)

Olimpijske igre u Parizu zvanično počinju večeras, kada će na reci Seni biti upriličena spektakularna ceremonija otvaranja, a povodom toga blokiran je maltene čitav centar grada! Gotovo da nema ulice koja nije ograđena ili metalnim ili drvenim barikadama, a na svakom ćošku nalaze se pripadnici žandarmerije i vojska, što i ne čudi s obzirom na ogroman priliv ljudi u prestonicu Francuske.

26.07.2024

07:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija