30.07.2024.

15:10

Foto: Shutterstock

Planeta

Čeka nas strašna budućnost! Katastrofa koja se sprema uticaće na milijarde ljudi! Ovi delovi sveta postaće nenaseljivi!

Analitičari su sproveli studiju zasnovanu na modelovanju i informacijama o klimatskim promenama. Naučnici su zaključili da će postepeno povećanje temperature i vlage dovesti do pojave životnih uslova opasnih po čovečanstvo u nekim regionima sveta.

"Studija otkriva da su zapadna Afrika i delovi južne Azije među najugroženijim zbog veoma velike gustine naseljenosti i često ograničenim pristupom klimatizaciji", navodi se u publikaciji.

Bogatije zemlje će proći bolje, ali neće proći nepovređene. Vruće tačke ekstremne vlažne vrućine pojaviće se u delovima SAD, uključujući Srednji zapad, kako globalno zagrevanje bude jačalo, takođe je pokazalo istraživanje.

Današnja vrela leta verovatno će izgledati hladno prema budućim standardima, a vrućina koju doživljavamo se menja na načine koji nam ne idu u prilog.

Informer

 

Napominje se da će temperatura vazduha rasti i noću što neće dozvoliti da se ljudsko telo normalno oporavi. Novi uslovi života, smatraju naučnici, imaće izuzetno negativan uticaj na ljudski kardiovaskularni sistem i mozak.

Klimatolog Aleksej Kokorin rekao je ranije da će prema najgorem scenariju klimatskih promena do kraja 21. veka oko tri milijarde ljudi iliti oko 30 odsto stanovništva planete biti prinuđeno da promeni mesto stanovanja.

Kokorin navodi da bi države, kako bi izbegle negativan scenario, moraju da ostvare neutralnost ugljenika. Međutim, čak i uz najpovoljniji ishod događaja, deo stanovništva planete će i dalje biti primoran da napusti svoje rodne zemlje zbog nedostatka vode za piće.