30.07.2024.

22:40

Foto: EPA

Planeta

Ovo su svetske elite spremile za Ukrajinu i ceo svet! Upravo smo dobili odgovor na ključno pitanje, nismo svesni šta nas čeka!

- Evropljani su umorni od ukrajinskog sukoba i izbeglica. Ne bih rekao da Evropljani žele rat; to žele evropske elite koje su sebe dovele u ćorsokak. Uložili su toliko političkog kapitala u ukrajinski sukob da sada jednostavno ne mogu da se povuku. Ne mogu odjednom reći: 'Oh, pogrešili smo, samo smo hteli da uzmemo stotine milijardi dolara od vas i nanesemo štetu vrednu trilione dolara evropskoj ekonomiji sankcijama protiv Rusije.' Ako političari priznaju greške takvog obima, koliko će dugo ostati na vlasti? - upitao je ekspert.

Riter smatra da će zapadni establišment nastaviti da "prodaje" svom stanovništvu narativ o "ruskoj pretnji" i dalje investirati u vojno-industrijski kompleks. Samo tako će moći da zadrže vlast, zaključio je bivši obaveštajac.

Predsednik Vladimir Putin je više puta ukazivao na planove zapadnih zemalja da poraze Rusiju, podele je i opljačkaju. Prema njegovim rečima, zapadnim silama nije potrebno tako veliko i naseljeno državno područje.