31.07.2024.

09:39

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Šok pismo stiglo Tajnoj službi! Sprema se još jedan pokušaj atentata pred izbore?!

U pismu upućenom Odeljenju tajne službe, snajperista je rekao da je pucnjava na mitingu bivšeg predsednika Donalda Trampa razotkrila slabosti unutar agencije.

"Ova agencija treba da se promeni, ako ne sada, kada? Sledeći pokušaj atentata za 30 dana? Svi treba da očekujemo još jedan pokušaj pre novembra. Razotkrili smo našu nesposobnost da zaštitimo naše lidere zbog našeg vođstva", navodi se u pismu.

Neimenovani snajperista je rekao da bi visoki nadzornici trebalo da podnesu ostavke nakon pokušaja atentata.

"Nažalost, zaostajemo godinama. Samo smo imali sreće i izgledali smo dobro radeći to. Preneo sam ove misli ne samo supervizorima, već svima, jer su oni sa manje iskustva nekako znali više od mene", rekao je on.

Snajperista, koji je veteran marinaca i član kontrasnajperskog tima Tajne službe, kaže da je 13. jul „mrlja koju nikada neću moći da očistim“.

Ronald Rou, vršilac dužnosti direktora Tajne službe, rekao je u utorak da "ne može da objasni" zašto krov koji je naoružani napadač koristio u pokušaju atentata na Trampa nije bio obezbeđen.

Rou je, svedočeći pred dva odbora Senata, rekao da je nedavno otputovao na mesto pucnjave u Pensilvaniji i da ga  je ono što je video postidelo.

Kimberli Čitl, dosadašnja direktorka Tajne službe, dala je ostavku nakon saslušanja u Predstavničkom domu na kojem su je okrivili zakonodavci i nije odgovorila na konkretna pitanja o komunikacijskim propustima koji su prethodili pucnjavi 13. jula.