31.07.2024.

15:10

Foto: Foto: Printscreen/Twitter, Reuters

Planeta

Prelomio! Putin iznenada doneo udarnu odluku o ratu! Ukrajina na nogama, ova promena može značiti samo jedno!

Odluka se odnosi na sve one koji će biti poslati u rat u Ukrajini, stoji u najnovijoj uredbi, objavio je Moscow times.

Do sada su oni koji su želeli da odu u ratnu zonu i koji su potpisali ugovor nakon 21. septembra 2022. godine, imali pravo na jednokratnu isplatu od 195.000 rubalja. Ta brojka će od sada iznositi čak 400.000 rubalja. što iznosi oko 4300 evra.

Oni koji potpišu ugovor od 1. avgusta do 31. decembra 2024. godine moći će računaju na povećanu naknadu.

Od početka rata u Ukrajinu, više od 50 ruskih regiona uvelo je plaćanja za ulazak u ugovornu službu kako bi se pridružila redovima vojske, koja je, prema zapadnim obaveštajnim službama, izgubila više od 500 hiljada ljudi ubijenih i ranjenih u Ukrajini.

Prosečan iznos naknade povećan je 15 puta za dve godine, prenosi The Moscow Times pozivajući se na računicu Novaja Gazeta Evropa.

Tako je moskovska vlada uspostavila „mere socijalne podrške“ u iznosu od 1,9 miliona rubalja za one koji će od 23. jula ići u rat u Ukrajini.

U Tatarstanu je paušalna isplata povećana za pola miliona – do 1,5 miliona rubalja.

Regionalne vlasti su takođe počele da obećavaju novčanu nagradu za ugovorne vojnike. U Tatarstanu se za to plaća 100 hiljada rubalja, slične „promocije“ rade u Jakutiji, Mordoviji, Jamal-Nenetskom autonomnom okrugu, Arhangelsku, Kalugi, Ivanovu, Voronežu i Jaroslavlju.