01.08.2024.

21:40

Foto: Shutterstock

Planeta

Odmazda! Svet na nogama, dolazi udar jači nego ikad! Velike sile u pripravnosti: Napad Irana može početi svakog časa!

Neimenovani zvaničnici iz Vašingtona su izjavili da su spremni da pomognu Izraelu u zaustavljanju potencijalnog napada Irana i njegovih saveznika u regionu, uključujući Hezbolah u Libanu i palestinski Hamas, piše portal Vala.

Zvaničnici navode da će odgovor verovatno biti obimniji nego onaj između 13. i 14. aprila, jer bi mogao uključiti i Hezbolah.

U izveštaju se dodaje da su visoki zvaničnici Bajdenove administracije zabrinuti da bi to moglo otežati okupljanje regionalne i međunarodne koalicije za sprečavanje potencijalnih napada, kao što je bio slučaj kada je Iran ispalio stotine dronova i projektila na Izrael u aprilu.

Iran je između 13. i 14. aprila lansirao baraž raketa i dronova na Izrael kao odgovor na ubistvo generala Revolucionarne garde u Damasku 1. aprila.

SAD, Britanija, Jordan i Francuska pomogle su u presretanju projektila, dok su Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati, navodno, pružili obaveštajne podatke o planovima Teherana da napadne Izrael, što je bilo ključno za uspeh PVO.