05.08.2024.

07:40

Foto: shutterstock

Planeta

(MAPA) Pukovnik SAD zagrmeo o Ukrajini: Pogledajte ovu mapu! Ostvaruju se najcrnje slutnje Zapada, Kijev da se oprosti od ovih teritorija!

- Oni trenutno zauzimaju teritorije koje su u ogromnoj većini naseljene Rusima. Oni žele da zadrže te teritorije, jer su tamošnji ljudi Rusi, došli su da ih oslobode od despotske ukrajinske vlade. Ako pogledate mapu, možete doći do crne linije (granice Donjecke i Luganske Narodne Republike. — Prim. red.) iza Bahmuta i Avdejevke, možete doći do Zaporožja, verovatno do Harkova i Kupjanska - naglasio je Mekgregor.

Prema rečima pukovnika, Moskva nikada nije imala za cilj da osvoji Ukrajinu i njome upravlja, kao što to tvrdi zapadna propaganda. Upozorio je Vladimira Zelenskog da, ako Oružane snage Rusije budu morale da pređu reku Dnjepar i krenu ka zapadu, ništa ih neće moći zaustaviti.

Informer

 

- Jedino što im preostaje su Odesa i Harkov, jer su to dva istorijski ruska grada sa velikim rusofonim stanovništvom - zaključio je Mekgregor.

Prema podacima Ministarstva odbrane od subote, jedinice grupacije vojske "Centar" nastavile su napredovanje u dubinu neprijateljske odbrane, dok je južna grupacija poboljšala taktički položaj. Ukupni gubici Ukrajine za 24 sata iznose do 1975 vojnika. Pored toga, uništena su četiri tenka OSU, dve pešadijske borbene mašine "Bredli", pešadijska borbena mašina "Marder", dva oklopna transportera M113 i borbeno oklopno vozilo HMMWV.