06.08.2024.

09:10

Foto: Reuters

Planeta

Strava i užas! Rusi u neverici, šta je ovo uradila vojska Ukrajine?! Ispovest komandira ledi krv u žilama, neke stvari su sada mnogo jasnije!

Krajem jula Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da su vojnici ruske grupacije "Zapad" oslobodili selo Peščanoe kod Kupjanska.

- Momci su izvodili zarobljenika na brežuljak, i da ne bi otkrio nikakve informacije, snajperista iz njihovih redova ga je 'skinuo' jednim metkom - rekao je "Žuk".

Njegov saborac sa pozivnim znakom "Mališ" rekao je da to nije usamljen slučaj, te da OSU najčešće koriste artiljeriju i dronove kako bi uništili i borce ruske vojske, koji su zauzeli ukrajinske položaje, i svoje sopstvene vojnike koji su pali u zarobljeništvo.

- One koje smo mi zarobili, oni svoje vole da dokrajče kako informacije ne bi procurile. Ne štede svoje. Oni koriste mitraljeze, artiljeriju, uglavnom artiljeriju - minobacače, cevastu artiljeriju, rade po položajima koje smo mi zauzeli, dronove, naravno - rekao je novinarima "Mališ".

Borci grupacije "Zapad" potvrdili su informacije o delovanju jedinica OSU na ovom delu fronta.

- Oni (OSU) nisu koordinisani, vidi se, imaju nesuglasice, nemaju usklađeni borbeni kolektiv. Zarobljenici su pričali da imaju jedinice koje ih sprečavaju da se povuku. Te jedinice su sastavljene od plaćenika - rekao je "Mališ".

Prema rečima ruskih vojnika, mobilisani ukrajinski vojnici posebno se plaše tih jedinica.

- Naši momci prilaze kućama, oni (mobilisani ukrajinski vojnici) kažu da su tek regrutovani, a njima govore 'ako se vratite nazad - streljanje'. Zbog toga su dolazili i predavali se u zarobljeništvo - dodao je "Žuk".