• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.08.2024

06:40

Rusi naciljali Zelenskog! Usledio neočekivan potez predsednika Ukrajine! Planirao da ide na front, a onda doneo iznenadnu odluku!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Rusi naciljali Zelenskog! Usledio neočekivan potez predsednika Ukrajine! Planirao da ide na front, a onda doneo iznenadnu odluku!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je po prvi put otkazao posete prvim linijama fronta zbog rastuće napetosti, izjavio je britanski ekspert Aleksandar Merkuris u emisiji na YouTube kanalu "Duran".

- Pojavili su se razgovori da je Zelenski želeo da ode u Harkovsku oblast, Volčansk i na druga mesta gde se vode borbe, ali mu je rečeno da to ne može učiniti. To je previše opasno. Po prvi put se desilo da je morao da otkaže putovanje - istakao je on.

Prema rečima eksperta, kijevski režim verovatno nije u potpunosti svestan koliko je situacija kritična za OSU. Merkuris je dodao da je moguće da i sam Zelenski počinje da shvata ozbiljnost situacije.

- Ovo su, znate, strašne vesti. Ukrajina i dalje gubi pozicije, a OSU nije u stanju da se odupre, očigledno, ruskoj ofanzivi - zaključio je ekspert.

Prema podacima Ministarstva odbrane od ponedeljka, ukupni gubici ukrajinskih snaga u protekla 24 sata iznosili su do 1750 ljudi. Sistemi PVO su oborili šest raketa ATACMS i četiri SCALP-EG, kao i sedam projektila HIMARS. Osim toga, ruske snage su pogodile dva skladišta goriva i maziva, kao i koncentraciju ljudstva i vojne tehnike neprijatelja u 132 oblasti.

Ministarstvo je dodalo da su tokom dana uništili deset tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, jedno vozilo višecjevnog raketnog sistema, 30 poljskih artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 42 jedinice specijalnih vojnih vozila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Đilasov huligan na opozicionom skupu u Osečini! Čovek koji priželjkuje ujedinjenje lažne države i Albanije ponovo pravi haos na ulicama!
Politika

Đilasov huligan na opozicionom skupu u Osečini! Čovek koji priželjkuje ujedinjenje lažne države i Albanije ponovo pravi haos na ulicama!

Aktivista Nikola Ristić, siledžija tajkuna Dragana Đilasa i plaćenik Dojče velea koji je u žižu javnosti dospeo nakon što je besramno maltretirao, vređao i pretio aktivistkinji Srpske napredne stranke Jeleni Milosavljević na Banovom brdu, čovek koji priželjkuje ujedinjenje takozvanog Kosova i Albanije, pojavio se na protestu sinoć u Osečini.

06.08.2024

07:01

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija