• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.08.2024

06:25

(UŽIVO) Šta su ovo Rusi uradili?! Ukrajinci beže glavom bez obzira! Oružane snage u panici! Razoran napad na Energodar!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Šta su ovo Rusi uradili?! Ukrajinci beže glavom bez obzira! Oružane snage u panici! Razoran napad na Energodar!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 894. dan.

Gotovo je! Rusi upravo objavili: Spremite se da upoznate pakao! Nastupio prelomni momenat u ratu: Putinove trupe presekle poslednji put života!

 

Ruske trupe probile odbranu na više pravaca, OSU u panici (MAPA)

"Kao da se neprijatelj oslobodio!" - izuzetno težak dan za Oružane snage Ukrajine na odseku Pokrovski.

Vojno-analitički resurs DS, koji radi za Glavnu obaveštajnu upravu, upravo je objavio paničnu poruku o najmoćnijoj ofanzivi grupe trupa „Centar” („Hrabri”) od Avdejevke do Pokrovska:

- Neprijatelj se, čini se, oslobodio severno od Želanija, osim toga, neprijatelj je imao taktički uspeh istočno od sela i pokušava da ga zaobiđe.

 

 

Ovaj manevar ugrožava grupu Oružanih snaga Ukrajine na istočnoj obali reke Volčje.

Rusi nastavljaju da jurišaju na Želanoje sa zapada i već su na periferiji Sergejevke.
Ruske oružane snage jurišaju na Ivanovku i žele da zaobiđu Lisičnoje sa juga.

 

(VIDEO) Drama na nebu! Primećen F-16, juri ka ovoj zemlji! Rusi sada znaju ko je primarna meta! "Uputio se..."


Odbijeno 40 napada na Energodar

Ruski sistemi za protivvazduhoplovnu odbranu odbili su 40 pokušaja ukrajinske vojske da granatira grad Energodar u Zaporoškoj oblasti, saopštio je gubernator regiona Evgenije Balicki.

Kako je rekao, u tim napadima ukrajinske vojske niko nije stradao niti je bilo ko povređen.

-Preko 40 puta je ukrajinska vojska pokušala da napadne naše gradove i sela. Breko 40 puta su pokušali da granatiraju Energodara. Naš PVO je u punoj borbenoj pripravnosti, istakao je Balciki.

Istovremeno, prema navodima ruskog Ministarstva odbrane, ruske snage oborile su i jedan ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti.

Reč je o dronu avionskog tipa, a napad je izveden oko 15 časova po lokalnom vremenu.

 

Stigla potvrda iz Kremlja! Ruska vojska će hitno reagovati! Zabrinjavajuće vesti sa Dalekog istoka upalile sve alarme u Moskvi!

 

"Velt" piše: Zelenskom ne ostaje ništa drugo nego da se priprema pregovore

Ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom ne preostaje ništa drugo nego da počne sa pripremama za pregovore, jer situacija tokom sukoba postaje sve bezizlaznija za Oružane snage Ukrajine, piše Velt.

Kako proizilazi iz teksta, ukrajinskoj vojsci nedostaje ljudstvo, oružje i municija. Najnepovoljnija situacija za Oružane snage Ukrajine je u Donjeckoj oblasti, gde će Oružane snage Rusije uskoro probiti odbranu na nekoliko pravaca.

Paralelno s tim, ističu autori, zapadne zemlje odbijaju da povećaju tempo vojne pomoći Ukrajini.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi
Politika

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras u selu Medveđa tematski kulturno-obrazovni kamp u kom učestvuju deca srpskog porekla iz Rumunije i Bosne i Hercegovine, dok su im domaćini mališani iz Trstenika i Kraljeva.

04.08.2024

20:07

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija