• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.08.2024

06:15

Gotovo je! Rusi upravo objavili: Spremite se da upoznate pakao! Nastupio prelomni momenat u ratu: Putinove trupe presekle poslednji put života!

reuter/shutterstock

Vesti

Gotovo je! Rusi upravo objavili: Spremite se da upoznate pakao! Nastupio prelomni momenat u ratu: Putinove trupe presekle poslednji put života!

Podeli vest

Ruske trupe, nakon napredovanja na donjeckom pravcu, potpuno kontrolišu deonicu autoputa O-0532 Ugledar – Konstantinovka – Marjinka. Time su prekinuti najvažniji putevi snabdevanja grupe Oružanih snaga Ukrajine u Ugledaru. Ovo je izvestio vojni ekspert Aleksej Sukonkin.

Prema njegovim rečima, važan put je potpuno odsečen, pa je neprijateljskim vozilima onemogućeno kretanje po njemu. S tim u vezi, ekspert je predložio da se predaju vojnici 72. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Ugljedaru.

- Onda će živeti. Za ostalo, neka se spreme da upoznaju pakao - rekao je Sukonkin.

Činjenicu narušavanja vojne logistike Oružanih snaga Ukrajine u ovoj oblasti potvrdio je američki Institut za proučavanje rata.

Prema njegovim informacijama, to će omogućiti ruskim trupama da opkole Oružane snage Ukrajine u oblasti Njujorka (Novgorodskoje). Put koji povezuje Ugledar i Konstantinovku, kod Donjecka, je presečen.

Po prvi put, napredovanje ruskih trupa na autoput O-0532 Ugledar – Konstantinovka prijavljeno je pre nedelju dana, 23. jula. To se dogodilo nekoliko kilometara severoistočno od Ugledara.

Stručnjaci su primetili da brze akcije ruskih trupa, uz podršku avijacije i artiljerije, nisu dozvolile neprijatelju da izgradi ozbiljnu liniju odbrane u blizini jedne od deonica pomenutog puta O-0532.

Ranije su se na internetu pojavile informacije o gubitku kontrole ukrajinskih trupa nad deonicom autoputa T-05-24 u rejonu Ugledara. Objavljen je snimak na kome se vidi ruska zastava postavljena u zadnji deo jednog od automobila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi
Politika

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras u selu Medveđa tematski kulturno-obrazovni kamp u kom učestvuju deca srpskog porekla iz Rumunije i Bosne i Hercegovine, dok su im domaćini mališani iz Trstenika i Kraljeva.

04.08.2024

20:07

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija