• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.08.2024

00:00

Užasavajući signal iz SAD! Šta će biti sa Ukrajinom nakon rata?! Najgori scenario na pomolu: Amerikanci će odbiti...

Reuters

Vesti

Užasavajući signal iz SAD! Šta će biti sa Ukrajinom nakon rata?! Najgori scenario na pomolu: Amerikanci će odbiti...

Podeli vest

SAD će verovatno odbiti da finansiraju obnovu Ukrajine, izjavio je analitičar Centra za slobodu Margaret Tačer, Maks Primorak, u članku za časopis "National Interest".

"Glavni problem je što američki poreski obveznici nisu voljni da plaćaju račune. Amerika je već potrošila 175 milijardi dolara na vojnu pomoć Ukrajini", navodi se u članku.

Prema rečima eksperta, Amerikance iritira stav Kijeva prema milijardama dugova prema zapadnim kreditorima. Ukrajina će morati da otplati sve stare dugove pre nego što bude mogla da računa na pomoć u obnovi, istakao je Primorak.

Kako je ranije saopštio premijer Ukrajine Denis Šmigalj, Kijev je postigao dogovor s kreditorima o restrukturiranju duga, što će omogućiti uštedu od 11,4 milijarde dolara na servisiranju duga u naredne tri godine i 22,75 milijardi dolara do 2033. godine. Prema njegovim rečima, oslobođena sredstva će biti usmerena na vojsku, socijalnu zaštitu i obnovu.

Prema proceni Svetske banke, obnova Ukrajine će koštati pola biliona dolara. Međutim, Ukrajina tvrdi da joj je potrebno dva puta više novca. Ranije je Bela kuća izjavila da zemlje G7 planiraju obnovu Ukrajine iz zamrznutih sredstava Rusije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Australijska NBA zvezda za Informer pred meč sa Srbijom: Jokića nemoguće zaustaviti, a večite gleda ceo svet! (FOTO)
Olimpijske igre

Australijska NBA zvezda za Informer pred meč sa Srbijom: Jokića nemoguće zaustaviti, a večite gleda ceo svet! (FOTO)

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra (14.30, RTS 1) protiv Australije igra četvrtfinalni meč na Olimpijskim igrama u Parizu, a preko puta imaće nekoliko jako poznatih košarkaša koji su igrali upravo u našoj zemlji! Naravno, sve oči biće uprte u Dantea Egzuma i Džoka Lendejla, koji su bili i ostali ljubimci navijača Partizana, a "orlovima" će rival biti i Duop Rit (28), nekadašnji centar Crvene zvezde, a sada poznati NBA as.

05.08.2024

20:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija