• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.07.2024

06:25

(UŽIVO) Rusi izveli veliki desant! Upadaju u centar grada, pukle linije odbrane! Putinove trupe sve bliže Ugljedaru! Dolazi F-16!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Rusi izveli veliki desant! Upadaju u centar grada, pukle linije odbrane! Putinove trupe sve bliže Ugljedaru! Dolazi F-16!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 887. dan.

Šok! NATO strani plaćenici upali u Rusiju! Putinove trupe im priredile pakleni doček, mediji saznali koje sve grupe su masakrirane!

 

Izveštaj sa fronta: Proboj u Časov Jar, ruske trupe u centru Njujorka, napredovanje 2 km kod Ugljedara; OSU pokušava kontranapade u Volčansku (MAPA/VIDEO)

Oružane snage Rusije su u protekla dva dana izvele udare na ciljeve Oružanih snaga Ukrajine u Poltavi, Sumi, Dnjepropetrovsku i delu Zaporoške oblasti koji je privremeno pod kontrolom neprijatelja. Tokom napada, uspešno je pogođena radarska stanica na teritoriji harkovskog aerodroma.

Zauzvrat, ukrajinske formacije su izvršile napade na civilnu i vojnu infrastrukturu u Kurskoj, Rostovskoj, Lipeckoj, Belgorodskoj, Brjanskoj, Volgogradskoj, Saratovskoj i Rjazanjskoj oblasti.

Front u Hersonskoj oblasti je stabilan. Borbeni rad Oružanih snaga Rusije na ostrvima otežava artiljerija i masa dronova Oružanih snaga Ukrajine. Istina, ruske snage su gađale još jednu haubicu M777 na desnoj obali. Oni su takođe pogodili bazu ukrajinskih oružanih snaga u blizini Kamišana.

Na Zaporoškom frontu, ruske oružane snage su očistile još jedan komad zasada severno od Rabotina. Oružane snage Ukrajine su iz nekog razloga napisale na internetu da spremaju napad na ovom području, a naša vatra ga je sprečila. Pored toga, pogođena je lokacija Oružanih snaga Ukrajine u Guljajpolju.

U pravcu južnog Donjecka, ruske oružane snage proširuju zonu kontrole istočno od Urožajnog. U Velikoj Novosjolki pogođeno je komandno mesto Oružanih snaga Ukrajine. Istočno od Ugljedara, odakle već dugo nije bilo vesti, ruske trupe su napredovale oko 2 km magistralom Sladkoje-Vodjanoje i ponovo zauzeli važno uporište.

Na Donjeckom pravcu oko 90% Krasnogorovke je iza ruske vojske. Oružane snage Rusije zatvaraju klešta oko položaja Oružanih snaga Ukrajine u urbanim sredinama. Prema podacima sa terena, tamo se nalazi par vodova. Na severozapadnoj periferiji Oružanih snaga Ukrajine drže pozicije u privatnom sektoru, u okrugu Zarečje i Kolhoz Lenjin. Situacija u Konstantinovki ostaje nepoznata. Pre 4 dana ruske trupe su upale na južnu periferiju.

 

Drama! Rusi hitno zvali Pentagon! Službe potvrdile najgore moguće vesti: Otkrili smo operaciju...

 

Obećani F-16: 20 do kraja godine za 6 pilota

Prvi F-16 stižu u Ukrajinu. Američki mediji su ponovili da je malo verovatno da će imati „trenutni uticaj“ na situaciju. Belgija, Danska, Holandija i Norveška obećale su 80 aviona, ali većina neće stići nekoliko godina. Ove godine neće stići više od jedne eskadrile – oko 20. Istovremeno, kako pišu, Oružane snage Ukrajine trenutno imaju samo šest obučenih pilota.

 

Gori Evropa! Nova udarna odluka protiv Orbana! Oduzimaju ovo Mađarskoj samo zato jer ne želi sveopšti rat sa Rusijom!

 

Ruski desantnjiki se probili u novi okrug u Časovom Jaru (MAPA)

Desantne snage su probile neprijateljsku odbranu u Časovom Jaru, ušavši u mikrookrug Novi i Oktjabrski.

Nedavno su borci Ivanovske 98. vazdušno-desantne divizije probili liniju odbrane Oružanih snaga Ukrajine duž kanala Severski Donjec – Donbas i počeli da je forsiraju u nekoliko oblasti.

Učvrstivši se, padobranci su napali urbani razvoj i istisnuli OSU sa niza visokih zgrada.

 

Genijalno! Zapad će poludeti kada čuje šta su Rusi napravili! Moskva konačno rešava najveći mogući problem u ratu!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Migranti u Austriji drogiraju se na stanicama, a država im poklanja novac! Besplatan stan, struja, voda i džeparac, a rezultat su narkomani i dileri!
Podkast

Migranti u Austriji drogiraju se na stanicama, a država im poklanja novac! Besplatan stan, struja, voda i džeparac, a rezultat su narkomani i dileri!

Današnji dan je dan ruske mornarice koji je svečano obeležen u Moskvi. Mnogi kažu da je ova svečanost izgledala lepše nego otvaranje Olimpijskih igara. Na sve važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik i novinar Nebojša Malić. Uživo u program iz Malija javio se novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je govorio o Vagner grupi. Predsednik OLIP organizacije Danijel Panović javio se uživo iz Austrije gde je govorio o tome kako se ova država suočava sa migrantskom krizom. Pred kraj emisije putem vajber uključenja javio se i Mladen Duvnjak, ispred organizacije "Srbi za Trampa" koji je govorio o istorijski dobrim odnosima Srbije i Amerike.

28.07.2024

22:04

Jevreji u Americi drže sve banke i medije! Ko god pobedi na izborima biće na strani Izraela? (VIDEO)
Live TV

Jevreji u Americi drže sve banke i medije! Ko god pobedi na izborima biće na strani Izraela? (VIDEO)

Da li će biti rata ili neće, a ako će biti, pod kojim uslovima? Ako pitate Donalda Trampa, on zna da će doći do velikog rata na Bliskom istoku ako on ne dođe na vlast. Ako izaberu Trampa, navodno, rešiće se svi svetski problemi, ali ako on ne bude izabran, čovečanstvo će se suočiti sa Trećim svetskim ratom. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i filozof, prof. dr Boris Bratina.

28.07.2024

16:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija