• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.07.2024

12:40

Hitno iz Rusije! Putin prelomio, nuklearke stižu! Potez SAD doveo svet do katastrofe: Za 10 minuta do cilja...

Reuters/shutterstock

Vesti

Hitno iz Rusije! Putin prelomio, nuklearke stižu! Potez SAD doveo svet do katastrofe: Za 10 minuta do cilja...

Podeli vest

Ako SAD rasporede svoje visokoprecizne rakete u Nemačkoj, Rusija će sebe smatrati slobodnom od moratorijuma na raspoređivanje svojih raketa srednjeg i kratkog dometa, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Osvrćući se na izjave američke administracije o planovima za raspoređivanje visokopreciznih raketa dugog dometa u Nemačkoj od 2026. godine, Putin je rekao da će važni ruski državni i vojni objekti biti u dometu tih raketa i da će vreme njihovog leta do ciljeva na teritoriji Rusije biti oko deset minuta.

- Ako ti planovi budu sprovedeni, smatraćemo da smo slobodni od ranije prihvaćenog jednostranog moratorijuma na raspoređivanje udarnog naoružanja srednjeg i kraćeg dometa, uključujući povećanje sposobnosti obalskih snaga naše mornarice - istakao je predsednik Rusije u Sankt Peterburgu, gde je paradom flote obeležen Dan mornarice Rusije.

On je rekao da je razvoj niza takvih sistema u završnoj fazi i da će Rusija preduzeti recipročne mere za njihovo raspoređivanje, uzimajući u obzir akcije Sjedinjenih Država u Evropi i drugim regionima sveta.

Putin je naveo da ruska flota stalno dobija savremeno naoružanje i da će Rusija nastaviti da oprema flotu visokotehnološkom opremom nove generacije i hipersoničnim raketnim sistemima.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija