06.08.2024.

08:39

Foto: Shutterstock

Planeta

(VIDEO) HITNO! Počela invazija na Rusiju! Trupe prešle granicu: Vodi se žestok okršaj u Kurskoj oblasti, odjekuju eksplozije!

Prema izveštaju, ukrajinske snage su prešle granicu sa malom grupom na nekoliko stotina metara, a ruska vojska je na to snažno odgovorila. Kako on tvrde, situacija je pod kontrolom.

Međutim, prema navodima ukrajinskih Telegram kanala, u Kurskoj oblasti i na samoj granici se i dalje vode žestoke borbe.

Prema obaveštajnim podacima koje navode ruski resursi, Kijev planira da stvori medijski efekat sličan prolećnim događajima u Belgorodskoj oblasti, pa se uskoro mogu očekivati pojavljivanje tzv. "TikTok-odreda" OSU.

Ova situacija podseća na prolećne događaje u Belgorodskoj oblasti kada su ukrajinske snage pokušale da pređu granicu i izazovu paniku među lokalnim stanovništvom. Tada su ukrajinske trupe koristile sličnu taktiku, prelazeći granicu na kratko i brzo povlačeći se kako bi privukle pažnju medija i izazvale psihološki efekat.

U maju ove godine, ukrajinske snage izvele su niz upada u ruske pogranične oblasti, uključujući Belgorodsku oblast, što je rezultiralo serijom manjih borbi i značajnom medijskom pažnjom.