06.08.2024.

14:41

Foto: EPA

Planeta

Uzbuđenje raste! Kamala Haris danas bira potpredsednika! Ovo su potencijalni kandidati!

To je kulminacija brzog procesa kandidature Harisove. Prema Rojtersu, izbor se suzio na dvojicu guvernera: Džoša Šapira iz Pensilvanije i Tima Valca iz Minesote.

Miting u Filadelfiji, u Pensilvaniji, biće prvi skup Harisove sa novim kandidatom za potpredsednika. Pensilvanija spada u takozvane kolebljive države, a Šapiro je izuzetno popularan i među republikanskim glasačima.

Koga god da izabere Harisova, uslediće brza turneja po "kolebljivim državama" – Mičigenu, Viskonsinu, Severnoj Karolini, Arizoni, Nevadi i Džordžiji.

Anketa Si-Bi-Esa pokazuje da Harisova u odnosu na Trampa ima prednost u Pensilvaniji, Mičigenu i Arizoni. Harisova je u Nevadi vodila dva procenta ispred Trampa, dok Tramp ima tri procenta više od Harisove u Severnoj Karolini i Džordžiji, a jedan procenat u Viskonsinu.

POTENCIJALNI KANDIDATI

Džoš Šapiro, guverner Pensilvanije. Šapiro je dobio visok rejting otkako je izabran 2022. i mogao bi da pomogne Haris da osvoji Pensilvaniju - državu koju treba da pobedi u trci za Belu kuću

On bi bio prvi jevrejski potpredsednik ako bude izabran, a ako Haris pobedi u novembru.

Tim Volc, guverner Minesote: Volc, koji je služio 12 godina u Kongresu pre nego što je postao guverner Minesote 2019, privukao je nacionalnu pažnju svojom strategijom nazivajući Donalda Trampa i Džej Di Vensa „čudnim“.

Šezdesetogodišnjak je vodio Minesotu kroz proteste 2020. zbog smrti Džordža Flojda u Mineapolisu.