06.08.2024.

15:40 >> 15:49

Foto: EPA

Planeta

Ko je Tim Volc?! Kamalin izbor, demokrate ga obožavaju! A ovako on komentariše Trampa...

Timoti Džejms Volc je američki političar, bivši podoficir američke vojske i penzionisani prosvetni radnik koji je od 2019. služio kao 41. guverner Minesote.

Član Demokratske stranke. Bio je član Predstavničkog doma Sjedinjenih Država koji je predstavljao 1. kongresni okrug Minesote od 2007. do 2019. godine.

Napao je Trampa i Vensa kao "čudne".

Reizabran je pet puta, a penzionisan je 2019. nakon što je izabran za guvernera. Volc je predstavljao veliki, uglavnom ruralni deo južne Minesote.

Informer

 

KARIJERA UČITELJA I PRIVATNI ŽIVOT

Posle srednje škole, Valc je radio u poljoprivredi i proizvodnji, i služio je u Nacionalnoj gardi. Kasnije je otišao na koledž i dobio diplomu učitelja kao i njegov otac.

Nakon što je diplomirao na državnom koledžu Čadron, prihvatio je mesto profesora na godinu dana u VorldTeach-u u Kini. Po povratku, Volc je preuzeo posao predavača i trenera u Alijansu, Nebraska, gde je upoznao svoju ženu, Gven Vipl, koleginicu učiteljicu.On i Gven su se venčali 1994. godine, a dve godine kasnije preselili su se u Mankato u Minesoti, matičnoj državi njegove žene, gde je radio kao nastavnik geografije i trener u srednjoj školi Mankato Vest.

POLITIKA

Volc je bio u Komitetu za poljoprivredu Predstavničkog doma, Komitetu za boračka pitanja i Komitetu za oružane snage.  U svojoj prvoj nedelji kao zakonodavac, Volc je kosponzorirao nacrt zakona o povećanju minimalne plate, glasao za istraživanje matičnih ćelija, glasao da se dozvoli Medicare-u da pregovara o cenama farmaceutskih proizvoda i izrazio podršku budžetskim pravilima koja se plaćaju po narudžbini.

Biće kandidat za potpredsednika SAD, ukoliko Kamala Haris pobedi!