07.08.2024.

23:45

Foto: Foto: Shutterstock, EPA Images

Planeta

Gotovo! NATO povlači poslednji potez protiv Rusije?! Posle ovoga, ko živ, ko mrtav! Ako odluče...

- Jedina stvar koja ostaje je direktna intervencija NATO-a, ali u poslednjih mesec dana nisam video nikakav značajniji napredak u tom pravcu - rekao je on.

Prema ekspertu, sve dok Rusija ima političku volju, kriza će se neminovno završiti u njenu korist. Sleboda je dodao da su sve rasprave o invaziji zastale zbog sve većeg političkog haosa u zapadnim zemljama.

- Znate da u većem delu Zapada vlada politički haos, a nemačka vlada, koja je bila najveća podrška kijevskom režimu, sada visi o koncu - zaključio je politikolog.

Na Zapadu se u poslednje vreme sve više govori o direktnoj intervenciji u ukrajinskom sukobu. Tako je francuski predsednik Emanuel Makron najavio moguće slanje francuske vojske u Ukrajinu, a britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron nazvao je prihvatljivim udare ukrajinskih Oružanih snaga britanskim projektilima na teritoriju Rusije.

Ruski lider Vladimir Putin je u intervjuu novinaru Dmitriju Kiseljevu upozorio da uvođenje evropskog kontingenta u Ukrajinu ni na koji način neće promeniti situaciju na ratištu i da će dovesti samo do strašnih posledica.