• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.08.2024

05:15

Evropa čeka Trampa! Ukrajina gori zbog šok objave Politika: Čim dođe na vlast, neke zemlje će povući radikalan potez!

Shutterstock, EPA Images

Vesti

Evropa čeka Trampa! Ukrajina gori zbog šok objave Politika: Čim dođe na vlast, neke zemlje će povući radikalan potez!

Podeli vest

Neke zemlje Severnoatlantskog saveza mogle bi prestati da pomažu Ukrajini u slučaju povratka bivšeg predsednika SAD-a Donalda Trampa u Belu kuću, koji bi verovatno želeo da okonča sukob, ostavljajući Rusiji nove teritorije, piše "Politiko".

"Slična kriza bi razjedinila i oslabila NATO - do te mere da bi neki saveznici mogli odustati od konfrontacije s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i prekinuti podršku Ukrajini", navodi se u članku.

U publikaciji se ističe da bi, ako Tramp ponovo postane predsednik, Velika Britanija i druge evropske članice NATO-a mogle ili pristati na prisilno rešavanje sukoba u korist Rusije ili nastaviti da podržavaju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Međutim, u tom slučaju Vašington bi mogao prekinuti podršku saveznicima Kijeva, koji pogoršavaju situaciju snabdevajući Ukrajinu oružjem, piše izdanje.

Tramp je ranije više puta izjavio da, ukoliko bude ponovo izabran, namerava da postigne rešenje sukoba između Rusije i Ukrajine u roku od 24 sata. Portparol predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući ove izjave, naglasio je da je to previše složen problem za tako jednostavno rešenje.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija