• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.07.2024

10:40

(VIDEO) Ima li kraja?! Novi brutalan napad na Rusiju! Rojevi dronova se obrušavaju na Kurks, sve gori i nestaje u plamenu!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Ima li kraja?! Novi brutalan napad na Rusiju! Rojevi dronova se obrušavaju na Kurks, sve gori i nestaje u plamenu!

Podeli vest

Kijev je lansirao nekoliko desetina bespilotnih letelica na ruski region Kursk u nekoliko talasa, počevši od subote uveče, što je dovelo do oštećenja skladišta nafte, saopštili su ruski zvaničnici u ponedeljak.

Rusko Ministarstvo odbrane je objavilo na aplikaciji Telegram da su tokom noći ruski sistemi PVO uništili devetnaest dronova lansiranih iz Ukrajine.

To se dogodilo nakon što je Andrej Smirnov, guverner Kurska, izjavio da su sistemi PVO uništili 19 dronova iznad tog regiona u nedelju.

Ni Smirnov ni rusko Ministarstvo odbrane nisu naveli koliko je ukupno dronova lansirala Ukrajina.

Vatrogasci i dalje pokušavaju da ugase požar na skladištu nafte u regionu, izazvan dronom u subotu uveče, rekao je Smirnov.

Dodao je da su napadi naneli manju štetu na nekoliko stambenih zgrada.

Ruski zvaničnici retko otkrivaju puni obim štete nanesene ukrajinskim napadima.

„Tokom noći smo uništili ukupno 39 dronova“

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su njihovi sistemi PVO tokom noći uništili ukupno 39 dronova koje je Ukrajina lansirala na teritoriju Rusije.

Pored 19 dronova oborenih iznad Kurske oblasti, Rusi tvrde da je uništeno devet bespilotnih letelica iznad Belgorodske oblasti, pet iznad Brjanske oblasti i po tri iznad Voroenjske i Lenjingradske oblasti, sve na zapadu Rusije.

Infrastrukturni objekat u Voroenjskoj oblasti kratko je bio u plamenu zbog pada krhotina uništenog ukrajinskog drona, rekao je u ponedeljak guverner jugozapadnog ruskog regiona koji se graniči sa Ukrajinom.

- Požar je već ugašen - napisao je Aleksandar Gusev u aplikaciji Telegram.

Prema rečima guvernera jugozapadnog ruskog regiona Orjol, tokom noći je oštećena elektrana u napadu bespilotne letelice iz Ukrajine.

Ukrajina sistematski cilja rusku transportnu, energetsku i vojnu infrastrukturu kako bi potkopala rusku ekonomiju i sposobnost Rusije da finansira rat, koji je Rusija započela 2022. godine.

Kijev takođe tvrdi da su napadi dronovima odgovor na kontinuirano rusko bombardovanje Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Užas kod Šapca! Mladić pao sa motora, poginuo na mestu
Saobraćajna nezgoda

Užas kod Šapca! Mladić pao sa motora, poginuo na mestu

U više saobraćajnih nezgoda na putevima u šabačkom kraju proteklog vikenda teže i lakše je povređeno čak 13 osoba, od kojih je jedna podlegla povredama, troje je hospitalizovano u intenzivnoj nezi i na ortopedije Opšte bolnice "Dr Laza K. Lazarević", a jedan povređeni je transportovan u Urgentni centar u Beogradu..

29.07.2024

10:54

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija