07.08.2024.

14:39 >> 14:56

Foto: printscreen Twitter

Planeta

Hitno se oglasio Putin! Pobesneo je!

''Kao što znate, kijevski režim je izvršio još jednu provokaciju velikih razmera, pucajući neselektivno iz različitih vrsta oružja, uključujući projektile, na civilne zgrade, stambene zgrade i vozila hitne pomoći'', rekao je on.

Putin je istakao da očekuje izveštaj snaga bezbednosti o situaciji u Kurskoj oblasti, a zadužio je prvog potpredsednika vlade Denisa Manturova da koordinira rad civilnih resora, prenosi RIA Novosti.

Ranije danas, Ministarstvo odbrane u Moskvi je saopštilo da je ruska vojska sprečila je prodor ukrajinskih snaga u Kurskoj oblasti, posle ukrajinskog granatiranja te oblasti u kojem su povredjene 24 osobe, uključujući šestoro dece.

Rusko ministarstvo je navelo da su "jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije, zajedno sa graničnim službama Federalne službe bezbednosti (FSB), nastavile tokom noći da uništavaju formacije Oružanih snaga Ukrajine u području Kurske oblasti, u blizini rusko-ukrajinske granice".

Prilikom granatiranja u Kurskoj oblasti povredjene su 24 osobe, uključujući šestoro dece, izjavio je danas pomoćnik ministra zdravlja Rusije Aleksej Kuznjecov.

Komesarka za prava deteta Marija Lvova-Belova rekla je da je u bolnici četvoro dece - devojčica od tri godine, čije se stanje ocenjuje kao umereno teško, dvogodišnji dečak sa ranom na ledjima od gelera i dvoje dece od pet i devet godina.

Rusko Ministarstvo odbrane juče je saopštilo da je do 300 vojnika 22. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, uz podršku 11 tenkova i više od 20 borbenih oklopnih vozila, napalo oblasti Nikolaevo-Darino i Olešnja, kao i Kursku oblast.