• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RT

14.05.2024

14:55

Putinova "seča" u Rusiji! Ovo je nastavak skandala, posle Šojguovog zamenika priveden i Kuznjecov!

Printscreen/Telegram/sputnik

Vesti

Putinova "seča" u Rusiji! Ovo je nastavak skandala, posle Šojguovog zamenika priveden i Kuznjecov!

Podeli vest

Glavno odeljenje ruskog istražnog komiteta saopštilo je da je otvorilo krivični postupak protiv načelnika kadrovske službe Ministarstva odbrane Ruske Federacije Jurija Kuznjecova.

- Jurij Kuznjecov sumnjiči se da je izvršio krivično delo iz čl. 290 Krivičnog zakonika Ruske Federacije (primanje mita u posebno velikim razmerama). Prema istrazi, Kuznjecov je 2021–2023, kao načelnik 8. uprave Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije, primio veliki mito od predstavnika komercijalnih struktura za vršenje određenih radnji u njihovu korist - navodi se u saopštenju.

Prilikom pretresa mesta boravka osumnjičenog, otkrivena su i oduzeta novčana sredstva u rubljama i stranoj valuti u iznosu većem od 100 miliona rubalja (oko milion evra), kao i zlatnici, kolekcionarski satovi i luksuzni predmeti.

Na osnovu molbe istražitelja, sud je za Kuznjecova odredio preventivnu meru pritvora.

 

 

 

 

Načelnik Glavne uprave za kadrove Ministarstva odbrane je od 2010. do 2023. bio načelnik 8. uprave Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije, a u maju 2023. postavljen je na mesto načelnika Glavne kadrovske uprave Ministarstva odbrane Rusije. 

U zvaničnoj biografiji Kuznjecova na sajtu Ministarstva odbrane navodi se da je "služio na različitim pozicijama u službi za zaštitu državnih tajni".

Tokom 2000-ih radio je na Vojnoj akademiji Generalštaba Oružanih snaga Rusije, a kasnije u odeljenju za finansijsko-ekonomske aktivnosti Centralne kancelarije Ministarstva odbrane.

Podsetimo, pre tačno tri nedelje zamenik ministra odbrane Rusije Timur Ivanov priveden je zbog sumnje da je primio mito. Ovo je saopštio ruski Istražni komitet.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija