• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Skaj njuz

14.05.2024

08:56

Kina poslala Putinu nekoliko hiljada "pustinjskih krstova", lično je obavio inspekciju! Britanci kažu da Rusi napadaju noću baš u ovim vozilima

You Tube Printscreen

Vesti

Kina poslala Putinu nekoliko hiljada "pustinjskih krstova", lično je obavio inspekciju! Britanci kažu da Rusi napadaju noću baš u ovim vozilima

Podeli vest

Rusija sve više izvodi napade na ukrajinske snage pomoću terenskih (ofroud) motora i vozila namenjenih svim terenima (ATV), koji se dešavaju pod okriljem noći. Ovo je objavio Skaj njuz koji citira britanske obaveštajce iz Ministarstva odbrane u Londonu.

- Lakša, brža vozila namenjena svim terenima po svemu sudeći se od početka ove godine koriste za udare na ukrajinske pozicije, prevoz osoblja do linije fronta i izviđačke misije - saopšteno je iz Ministarstva odbrane Velike Britanije.

Navodi se da je Rusija, navodno, kupila 2.100 kineskih ATV vozila koja nose naziv "Dezertkros 1000-3" (Pustinjski krst ili Pustinjski prelaz).

Inspekciju nekih od tih vozila lično je u novembru prošle godine obavio ruski predsednik Vladimir Putin.

- Od početka 2024. Rusija je, po svemu sudeći, povećala korišćenje lakih vozila, poput vozila namenjenih svim terenima i terenskih motora, kako bi prevozili ljudstvo do linije fronta i obavljali napade na ukrajinske pozicije, posebno noću - navedebo je iz britanskog ministarstva.

 

 

U saopštenju je ocenjeno da je ruska vojska time zaštitu koju pružaju oklopna vozila i njihovu vatrenu moć zamenila za mobilsnost kojom raspolažu ova laka vozila, ali koja su "daleko ranjivija" od oklopnih varijanti.

- Ukrajinski dronovi su već pokazali da su sposobni da efikasno pogađaju ova vozila - zaključilo je britansko ministarstvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija