08.08.2024.

17:40

Foto: Reuters

Planeta

Genijalno! Rusi trikom iz starih filmova zauzeli stratešku tačku! Palo veliko utvrđenje "Mravinjak", Ukrajinci nisu znali šta ih je snašlo!

Prema njegovim rečima, ova utvrđena oblast je bila katastrofalno teška za napad, jer su tu bili neprekidni rovovi i bunkeri, čija dubina dostiže 12 metara.

Osim toga, u njima su se nalazili ne samo ukrajinski borci, već i strani plaćenici. Vojnik je rekao da kada napad na „Mravinjak“ brzim jurišem nije uspeo, ruski borci su smislili drugi način da savladaju neprijatelja.

Slavjan je rekao da su dve ruske grupe napredovale na utvrđenu oblast sa dve strane istovremeno. Osim toga, za napad vojnicima je bilo potrebno da pređu akumulaciono jezero, rekao je. Za to su morali da se sete lukavstva prikazanog „u starim filmovima — do grla u vodi, krijući se u trskama, noću“.

- Dronovi sa termovizorima ‘ne vide’ glavu čoveka u šlemu i za neprijatelja je to bio fatalno iznenađenje - objasnio je Slavjan.

Ranije je vojni ekspert Andrej Maročko rekao da su ruski vojnici uništili veliki vodni oslonac Oružanih snaga Ukrajine u oblasti sela Steljmahivka u Luganskoj narodnoj republici udarom iz haubične artiljerije.