• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/oruzjeonline

04.08.2024

06:40

Da li je moguće?! Svet nije svestan šta se u Ukrajini upravo dešava! Kremlj objavio stravične podatke, ovo nije zabeleženo u istoriji!

Reuters

Vesti

Da li je moguće?! Svet nije svestan šta se u Ukrajini upravo dešava! Kremlj objavio stravične podatke, ovo nije zabeleženo u istoriji!

Podeli vest

Više od 60 hiljada vojnika izgubilo živote u prethodnih 30 dana, prema podacima Kremlja. Kako prenose ruski izvori vesti, jul ove godine se smatra najrazornijim mesecom čitavog sukoba za Ukrajinu.

Novi podaci koje je objavilo rusko Ministarstvo odbrane potvrđuju gornji izveštaj. Konkretno, Kremlj obaveštava da je samo u julu 2024. godine više od 60 hiljada ukrajinskih vojnika poginulo u sukobu koji je u toku.

Podatke ruskog Ministarstva odbrane citirala je državna novinska agencija TASS u novoj publikaciji. Prema informacijama medija, između 1. i 5. jula 2024. godine ukrajinski gubici su dostigli 9.875 vojnika na svim frontovima sukoba.

Od 6. do 12. jula odgovarajuća cifra iznosila je 14 hiljada mrtvih, dok su od 13. do 19. u mesecu gubici iznosili 13 hiljada vojnika. Konačno, od 20. jula do 31. jula ove godine Ukrajina je izgubila više od 23 hiljade vojnika.

Tako su ukupne žrtve vojnog osoblja ukrajinskih oružanih snaga prošlog meseca dostigle 60.630 vojnika, što je zaista nečuven broj. To znači da svakog dana u proseku gine 2 hiljade vojnika ukrajinske vojske. Navodi se da je većina ovih žrtava rezultat akcija ruskih snaga juga i zapada.

Gubici katastrofalni u poslednjih nekoliko dana

Ukrajinska vojska se posebno poslednjih dana suočila sa strašnim žrtvama na bojnom polju. Naročito u poslednjih 48 sata, navodi se da su vojnici ruske grupe snaga Zapad naneli ozbiljnu štetu svom neprijatelju.

Prema novim informacijama koje je prenelo rusko Ministarstvo odbrane, ruske jedinice grupe trupa Zapad su u poslednjih nekoliko sati navodno neutralisale do 500 ukrajinskih vojnika zajedno sa opremom kijevske vojske.

Konkretno, u poslednjih par dana, ruske trupe grupe Zapad uspele su da unište opremu ukrajinskih snaga, kao što su 2 oklopna vozila, 3 polu-kamiona, 1 tenk, 2 sistema za elektronsko ratovanje, druga vozila na točkovima i nekoliko topova. Istovremeno, ruski avioni uništili su 2 skladišta naoružanja i municije ukrajinske vojske.

Ruski mediji su, međutim, naglasili da su poslednjih dana mnogi oficiri ukrajinske vojske eliminisani na bojnom polju, informacija koja će, ako se potvrdi, značiti katastrofalne posledice po kijevske trupe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija