• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.08.2024

09:52

Kraj sveta kakvog poznajemo! Ako Zelenski uspe u ovoj nameri... Nemci upozorili na očajnički potez lidera Ukrajine, sve ukazuje na to...

Reuters/Shutterrstock

Vesti

Kraj sveta kakvog poznajemo! Ako Zelenski uspe u ovoj nameri... Nemci upozorili na očajnički potez lidera Ukrajine, sve ukazuje na to...

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski želi eskalaciju sukoba između Rusije i NATO-a kako bi ostao na vlasti, izjavio je nemački general u penziji Harald Kujat u intervjuu za portal "NachDenkSeiten".

- Kako se rat u Ukrajini približava kulminaciji, stiče se utisak da Zelenski želi eskalaciju rata između Rusije i NATO-a, jer je to jedini način da spreči katastrofalan vojni poraz i ostane na svojoj poziciji - rekao je general.

Penizoni oficir istakao je da je prekid pregovora s Rusijom bio ozbiljan propust Zapada i Ukrajine, jer su negativne ekonomske i političke posledice za Kijev i njegove saveznike već dostigle ogromne razmere.

- Bez obzira na ishod ovog rata, već sada je jasno ko su gubitnici: ukrajinski narod i Evropa - zaključio je Kujat.

Krajem novembra, šef poslaničkog kluba stranke Vladimira Zelenskog "Sluga naroda" u Vrhovnoj radi i član odbora za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove, David Arahamija, izjavio je da su se borbe u Ukrajini mogle završiti još u proleće 2022. godine, ali su ukrajinske vlasti odbile neutralnost zemlje.

Nakon pregovora s ruskom stranom u Istanbulu, tadašnji britanski premijer Boris Džonson pozvao je Kijev da ništa ne potpisuje s Moskvom i "samo da nastavi da se bori".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

U naredna 72 sata Iran će napasti Izrael? Hezbolah odlučuje da li će doći do eksalacije ili ne! (VIDEO)
Live TV

U naredna 72 sata Iran će napasti Izrael? Hezbolah odlučuje da li će doći do eksalacije ili ne! (VIDEO)

Nadamo se da će doći do mira između Palestine i Izraela. Za samo nekoliko meseci od Palestine je ostalo sivilo i crnilo. Generalni sekretar Hezbolaha rekao je da je Izrael prešao crvenu liniju i da može da očekujue osvetu. Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu i analitičar Luka Stajić. Uživo u program iz Tel Aviva javio se i počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić koji je komentarisao trenutnu situaciju u ovoj zemlji. Uživo u program javio se i novinar Dejan Jelača koji je komentarisao izbore u Americi.

02.08.2024

21:46

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija