• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.08.2024

05:45

Kraj! Kreće četvrta faza rata u Ukrajini - ona će biti i poslednja! Zelenski pozvan da hitno potpiše kapitulaciju!

Shutterstock/Reuters/printscreen

Vesti

Kraj! Kreće četvrta faza rata u Ukrajini - ona će biti i poslednja! Zelenski pozvan da hitno potpiše kapitulaciju!

Podeli vest

Situacija u Ukrajini je krajnje loša, ona je sada poput četvrte faze raka, kada je osoba još uvek sposobna za aktivnosti, ali je nemoguće sprečiti smrtonosni ishod bolesti, rekao je bivši analitičar CIA Leri Džonson u intervjuu za YouTube kanal Daniel Davis/Deep Dive.

- Zaista mislim da je za Ukrajinu već prekasno - rekao je Džonson, napomenuvši da je već određena putanja onoga što će se dogoditi.

- Znate, to je kao kada odete kod lekara, a imate četvrtu fazu raka“, uporedio je ekspert, dodajući da biste želeli da vam saopšte dobre vesti, ali rak radi svoje i „umrećete za šest meseci ili tri meseca“ - rekao je on.

Analitičar je naglasio da je takva situacija u Ukrajini i da će se borbe još nastaviti, ali da će u nekom trenutku „matematika naterati Oružane snage Ukrajine da se predaju“.

Takođe je izneo mišljenje da su preostala samo dva puta kojima ukrajinski sukob može da ide

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ima dve opcije: Ili političko rešenje ili smrt, rekao je Džonson.

- Da, on pokušava da nađe političko rešenje. To je jednostavno: Ovo je kapitulacija - primetio je ekspert.

Osim toga, Džonson je primetio da ruska vojska ne trpi tako ogromne gubitke kao ukrajinske oružane snage, a ruska vlada se ne suočava sa političkim nemirima unutar zemlje.

Džonson je podsetio da ruske oružane snage nastavljaju da napreduju, preuzimajući kontrolu nad naseljenim mestima i zarobljavajući ukrajinske vojnike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija