10.08.2024.

13:50

Foto: profimedia

Planeta

Teška optužba iz UN na račun Izraela, spomenute i SAD i Evropa!


"Izrael čini genocid napadajući naselja, jednu po jednu bolnicu, jednu po jednu školu, jedan po jedan kamp za izbeglice, jednu po jednu 'sigurnu zonu'. Uz pomoć oružja (koje dobija) od Sjedinjenih Američkih Država i Evrope", napisala je Albaneze na Iksu i postavila ispod svog teksta vest o izraelskom napadu na školu u Gazi gde je poginulo više od 100 Palestinaca.

Palestinske vlasti u Gazi ranije danas su saopštile da je više od 100 Palestinaca ubijeno i da je desetine ranjeno u izraelskom napadu na školu u Gazi u kojoj su smešteni raseljeni.

Izraelska vojska je navela da su palestinski podaci o žrtvama napada na školu "preuveličani" i da je razlog napada bio taj što se tu nalazi komandna soba Hamasa i palestinskog Islamskog džihada koja je smeštena u sobi za molitvu u školi Al-Tabaen, u naselju Daraj u Gazi.

"Prema preliminarnim podacima, brojevi koje je objavila vladina kancelarija za medije u Gazi, koja deluje kao medijska ruka Hamasa, su preuveličane i ne poklapaju se sa informacijama koje su dostupne IDF-u", navedeno je u saopštenju.