• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.08.2024

08:51

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) "Genocid i etničko čišćenje!" Izrael gađao školu, više od 100 mrtvih!

printscreen Twitter

Vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) "Genocid i etničko čišćenje!" Izrael gađao školu, više od 100 mrtvih!

Podeli vest

Više od 100 Palestinaca je ubijeno, a desetine ranjeno u izraelskom napadu na školu u Gazi u kojoj su smešteni raseljeni, prenosi Rojters pozivajući se na palestinsku novinsku agenciju, dok je izraelska vojska (IDF) saopštila da je pogodila komandni centar Hamasa.

"Izraelski udari bili su usmereni na raseljene ljude dok su obavljali jutarnju molitvu, zbog čega je broj žrtava veliki", saopštila je vlada u Gazi koju predvodi Hamas.

IDF je naveo da su izraelske vazdušne snage izvele udar na "komandno-kontrolni centar koji je služio kao skrovište za teroriste i komandante Hamasa".

"Izraelske vazdušne snage precizno su pogodile teroriste Hamasa koji su delovali u okviru Hamasovog komandnog i kontrolnog centra koji se nalazi u školi Al-Taba'aen, pored džamije u Daraj Tufahu, koji služi kao sklonište za stanovnike grada Gaze", navedeno je u saopštenju.

 

IDF dodaje da su pre napada preduzeti brojni koraci kako bi se ublažio rizik od ugrožavanja civila, uključujući upotrebu precizne municije, vazdušno osmatranje i obaveštajne informacije.

Kancelarija za medije vlade u Gazi ocenila je da je izraelski napad na školu Al-Tabaen u Gazi, u kojem je poginulo najmanje 100 ljudi, genocid i etničko čišćenje Palestinaca.

"Ovo se jasno može smatrati činom genocida i etničkog čišćenja protiv našeg palestinskog naroda. Okupaciona vojska je direktno bombardovala raseljene dok su obavljali jutarnju molitvu, što je dovelo do naglog porasta broja poginulih", ističe se u saopštenju, a prenosi Al Džazira.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Infrastrukturni projekti ne staju, nastavljamo da razvijamo Srbiju
Društvo

Vesić: Infrastrukturni projekti ne staju, nastavljamo da razvijamo Srbiju

Tokom prvih 100 dana rada Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nastavili smo neumorno da radimo na izgradnji infrastrukture, koja je preduslov za dalji ekonomski i privredni razvoj Srbije, poručio je ministar Goran Vesić, ističući među najvažnijim koracima nastavak izgradnje auto-puteva i brzih saobraćajnica širom zemlje, početak izgradnje železničke obilaznice oko Niša, rekonstrukciju niškog aerodroma, kupovinu pet novih kineskih vozova Soko, rekordne rezultate Er Srbije.

10.08.2024

10:37

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija