• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92

05.08.2024

09:50

(VIDEO) Krenulo je! Hezbolah žestoko tuče po Izraelu! Eksplozije odjekuju, ima povređenih!

Printscreen Twitter Suppressed News.

Vesti

(VIDEO) Krenulo je! Hezbolah žestoko tuče po Izraelu! Eksplozije odjekuju, ima povređenih!

Podeli vest

Libanska militantna grupa Hezbolah saopštila je da je rano jutros izvela napad dronovima na sever Izraela, a izraelska vojska javlja da su u napadu ranjena dva vojnika i da je izazvan požar.

Napad se dogodio u vreme kada raste strah od šireg regionalnog rata posle prošlonedeljnog ubistva visokog komandanta Hezbolaha u Libanu i političkog vođe palestinskog Hamasa u Iranu.

Hezbolah koga podržava Iran saopštio je da je gađao vojnu bazu u severnom Izraelu kao "odgovor na napade i ubistva koje je Izrael izvršio na nekoliko sela u južnom Libanu".

 

 

Izraelska vojska saopštila je da vatrogasne službe rade na gašenju požara izazvanog napadom na Ajelet HaŠahar na severu Izraela.

Izrael i Hezbolah razmenjuju gotovo svakodnevno vatru poslednjih 10 meseci, od početka rata između Izraela i palestinskog Hamasa u Gazi, ali do sada su držali sukob na niskom nivou i on nije eskalirao u veći rat.

Prošlonedeljno ubistvo političkog vođe Hamasa Ismaila Hanijea u glavnom gradu Irana Teheranu i komandanta Hezbolaha Šukura u Bejrutu podiglo je tenzije u regionu. Izrael se sprema na akcije Irana i njegovih saveznika. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Tviteraš jednim potezom razobličio vest sa tajkunskog portala: Je l' problem to što je Vučić na vlasti ili litijum?!
Politika

Tviteraš jednim potezom razobličio vest sa tajkunskog portala: Je l' problem to što je Vučić na vlasti ili litijum?!

Bivši diplomata, a danas ljuti opozicionar, Srećko Delić rekao je da će ukoliko se realizuje litijum, "Vučić ostati na vlasti koliko bude hteo". To je preneo i portal N1 u vlasništvu Dragana Šolaka, a jedan tviteraš je komentarom ispod njihove vesti dokazao da je problem opozicije zapravo to što je Aleksandar Vučić na vlasti, a jedini cilj protesta zapravo nasilno otimanje države!

05.08.2024

10:47

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

TATA!
Olimpijske igre

TATA!

Plače Novak, plače Srbija, ma plače ceo svet! Sportski Bogovi na kraju sve kockice postave na mesto.

05.08.2024

07:04

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija