11.08.2024.

11:05

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(UŽIVO) Kreće osveta! Ruski marinici primećeni kod Kurska! Žestoke borbe širom oblasti! Iskander spržio komandno mesto OSU!

Da li je Zapad svestan šta radi Zelenski?! Cela planeta gleda u šoku! Zbog ovog manevra će Ukrajina platiti najstrašniju cenu!



Uništena ukrajinska diverzantska grupa

U Belovski okrug Kurske oblasti juče je ušla ukrajinska diverzantska izviđačka grupa, ali ruske bezbednosne snagfe uspele su da stabilizuju situaciju, rekao je v.d. gubernatora regiona Aleksej Smirnov.

On je istakao da sada nema borbi u Belovskom i Obojanskom okrugu Kurske, te da graničari i vojska štite granicu.

Veliki broj ranjenih

Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško rekao je da se na bolničkom lečenju nalazi 69 ljudi, uključujući osmoro dece, koji su ranjeni tokom masovnog granatiranja Kurske oblasti.

Jedanaest pacijenata, uključujući četvoro dece, nastavljaju lečenje u federalnim medicinskim centrima i bolnicama u Moskvi.

Sedamnaestoro ljudi, ranjeno tokom ukrajinskog granatiranja Kurske oblasti, nalazi se u teškom stanju, precizirao je Muraško.

Sirene za vazdušnu opasnost

U Kurskoj i Belgorodskoj oblasti oglasile su se sirene za vazdušnu opasnost.

Uzbuna je bila na snazi 12 minuta.

Stigla humanitarna pomoć u Kursk

U Kursku oblast dopremljeno je oko 80 tona humanitarne pomoći, roba stiže iz cele zemlje, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije na Telegram kanalu.

 

Drama na granici! Lukašenko ozbiljno razmatra najopasniju opciju! Potez Ukrajine i NATO neće ostati bez odgovora!

 

Gladkov: Poroz je Ruski, OSU zarobile dvoje civila

Gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov rekao je da su ukrajinski vojnici na silu držali dvojicu stanovnika sela Poroz.

- Oni su sa sada oslobođeni, dobro su i sa svojim porodicama - napisao je on na Telegramu.

Borbe na Kurskom frontu: Stigli ruski marinci

Ruske rezerve zaustavile su napredovanje ukrajinskih oružanih snaga i počele da izbacuju OSU.

Tokom dana, OSU su izvele brojne napade, ali su pristigla pojačanja ruske vojske stabilizovala front i počela da istiskuju osvajače.

Ruski marinci su isterali snage ukrajinskih oružanih snaga iz Martinovke, istočno od Sudže.

Bitke za Sudžu se nastavljaju, grad još uvek nije pod kontrolom OSU, suprotno izjavama brojnih kanala koje su se širile pre 3 dana.

ISU je napala u rejonu Koreneva i šumskom području kod Krasnooktjabrskog, pretrpeo gubitke u streljačkoj borbi i povukao se na prvobitne položaje.

- U pravcu Koreneva situacija se nije bitno promenila, Rusi dovode dodatne snage i pripremaju naselje za odbranu - priznaju OSU resursi.

Bitke na području ​​Snagosti, krajnje tačke na zapadu, gde su OSU ušle pre nekoliko dana.

Iskander uništio komandno mesto OSU kod Kurska

Ruska vojska je raketnim udarom uništila komandno mesto brigade Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Udar je izvela posada operativno-taktičkog raketnog sistema Iskander-M. Rakete su pogodile izviđačku lokaciju na kojoj se nalazilo komandno mesto jedinice 22. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom regionu regiona Kursk - navodi se u izveštaju.