• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.08.2024

10:40

Da li je Zapad svestan šta radi Zelenski?! Cela planeta gleda u šoku! Zbog ovog manevra će Ukrajina platiti najstrašniju cenu!

reuter/shutterstock

Vesti

Da li je Zapad svestan šta radi Zelenski?! Cela planeta gleda u šoku! Zbog ovog manevra će Ukrajina platiti najstrašniju cenu!

Podeli vest

Mnogi na Zapadu su verovali u navodno dobre namere ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, ali njegova teroristička suština je razotkrivena, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Zelenski je, po naređenju Zapada, ostatke državnog aparata Ukrajine pretvorio u terorističko jezgro. Dugo i bezuspešno je skrivao svoje pravo lice, mnogi na Zapadu su verovali u njegove navodno dobre namere. Ali evo, boja se isprala i teroristička suština je razotkrivena - napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je naglasila da su napadi Ukrajine na stambene zgrade i civile koji spavaju u stanovima – neizbrisiva odlika terorizma.

- Ideologija neonacizma koju sledi kijevski režim stvorila je međunarodno terorističko gnezdo u Kijevu - zaključila je Zaharova.

Upućen apel UN

U međuvremenu, komesar za ljudska prava u Rusiji Tatjana Moskaljkova saopštila je da se obratila visokom komesaru UN za ljudska prava sa zahtevom da osudi ukrajinski terorizam u vezi sa napadom na Kursku oblast.

- Usled varvarskog napada ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast, na udaru se našlo na hiljade civila. Uputila sam apel visokom komesaru UN za ljudska prava sa zahtevom da osudi ukrajinski terorizam i preduzme mere kako bi se sprečilo grubo masovno kršenje ljudskih prava - navela je Moskaljkova.

Podsećamo, ukrajinske snage su noćas granatirale Kursku oblast Rusije. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, sistemi PVO oborili su 14 ukrajinskih dronova i četiri taktičke rakete „točka-U“. Delovi jedne oborene rakete pali su na stambenu zgradu u Kursku. Tom prilikom je povređeno 13 civila, od kojih je dvoje u teškom stanju. Poginulih nema, rekao je v.d. guvernera regiona Aleksej Sminov.

Kako je preciziralo Ministarstvo za vanredne situacije Rusije, 15 ljudi je spaseno, a 30 evakuisano.

Masovni napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U regionu je više puta proglašavana raketna opasnost, nakon čega je uvedena vanredna situacija federalnog nivoa. Lokalno stanovništvo se evakuiše u druge regione Ruske Federacije.

Kijev je od početka borbenih dejstava na kurskom pravcu izgubio preko 1.100 vojnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Protesti su obična farsa! Cilj je širenje panike u društvu i izazivanje straha kod građana! (VIDEO) Uživo
Live TV

Protesti su obična farsa! Cilj je širenje panike u društvu i izazivanje straha kod građana! (VIDEO)

Juče je održan protest protiv kopanja litijuma. Blokirane su železničke stanice Novi Beograd i Prokop! Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da protestante nije briga za zdravlje ljudi, već da ovim putem samo žele nasilno da smene vlast. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici i demografiju.

11.08.2024

10:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23