• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.08.2024

10:10

Situacija gora nego što su Rusi mislili! Putin hitno poslao sve moguće specijalne snage ka Kursku! "Vagner, GRU, Ahmat..."

Reuters

Vesti

Situacija gora nego što su Rusi mislili! Putin hitno poslao sve moguće specijalne snage ka Kursku! "Vagner, GRU, Ahmat..."

Podeli vest

„Adut“ u vidu specijalnih snaga ruske vojske već je predstavljen neprijatelju koji je izvršio invaziju na Kursku oblast. Vojnici bivšeg PMC Vagnera, koji je svojevremeno razbio najbolje jedinice Oružanih snaga Ukrajine u Artemovsku (Bahmut), kao i borci GRU, ušli su u borbu sa neprijateljem u šumama i selima Kurske oblasti.

Vojni ekspert, bivši ruski oficir specijalnih snaga, pukovnik u penziji Anatolij Matvijčuk, objasnio je koliko dugo ovde može trajati operacija uništavanja neprijatelja.

Za jačanje ruskih pozicija u Kurskoj oblasti, gde se danima vode borbe, poslate su specijalne snage koje su „naoštrene“, uključujući i urbane borbe. U borbama će učestvovati Vagnerovci, koje Ukrajinci pamte iz vremena borbi u Artemovsku. Sada je ovo takozvana grupa „Ratibor“, koja je deo specijalnih snaga „Ahmat“. Rečeno je da su u četvrtak stigli u oblast Kursk.

- Sve naše specijalne snage koje su ušle u Kursku oblast, uključujući i „Veterane“, počele su danas da igraju „najinteresantniju“ igru za Ukrajince – tajno kretanje, zasede, obilaznice položaja sa prenošenjem svojih koordinata na artiljeriju - potvrđuje vest „Condottiero“.

Prema rečima vojnog eksperta Matvijčuka, region Kursk je prilično teško mesto za manevrisanje trupa – uglavnom je šumovit i brdovit teren, koji je razređen poljoprivrednim poljima. Možda je i zbog toga Kiejv izabrao taktiku malih jedinica:

- To znači da se neprijatelj približava našim uporištu, počinje bitku, a male grupe se šire levo i desno. Oni se dalje infiltriraju, pokušavajući da izvrše svoje postavljene zadatke ne ofanzivnim, već terorističkim diverzantskim akcijama - navodi Matvijčuk i dodaje:

- Da bi im se suprotstavili, tamo su raspoređene snage – bivši borci Vagnerovog PMC-a, specijalci Ahmata i jedinice GRU-a, koji imaju veštinu borbe i uništavanja terorističkih diverzantskih grupa. Oni su već počeli sa radom. Verujem da je naša komanda odlučila da potpuno uništi celu ovu bandu koja je prodrla u Kursku oblast.

Prema rečima vojnog eksperta, teško je predvideti trajanje operacije uništavanja neprijatelja u regionu Kursk.

-  Sve zavisi od toga kako je neprijatelj ukopan, kakvim snagama raspolaže. Međutim, već je sigurno da ih tamo ima oko 8-9 hiljada. Stoga mislim da bi u narednih nedelju i po dana, operacija mogla da se završi potpunim porazom neprijatelja koji je osvajao - rekao je on.

Matvijčuk takođe nije isključio da se borbe neće završiti potiskivanjem ukrajinskih oružanih snaga preko granice naše teritorije:

– Verujem da će posle operacije uništenja neprijatelja koji je upao na teritoriju Kurske oblasti biti stvorena sanitarna zona. Ići ćemo dalje – sve do Sumija. Možda čak i u Černigov - zaključio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Protesti su obična farsa! Cilj je širenje panike u društvu i izazivanje straha kod građana! (VIDEO) Uživo
Live TV

Protesti su obična farsa! Cilj je širenje panike u društvu i izazivanje straha kod građana! (VIDEO)

Juče je održan protest protiv kopanja litijuma. Blokirane su železničke stanice Novi Beograd i Prokop! Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da protestante nije briga za zdravlje ljudi, već da ovim putem samo žele nasilno da smene vlast. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici i demografiju.

11.08.2024

10:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23