11.08.2024.

13:40

Foto: printscreen Twitter

Planeta

(VIDEO) Masakr kod Hersona! Ko je sve ove ljude poslao u smrt?! Rusi objavili uznemirujući snimak nakon šokantne akcije ukrajinskih trupa!

Na snimku se vide tela ukrajinskih vojnika na obali, čamac kojim su pokušali da se iskrcaju, kao i ostaci opreme.

- Evo... leže na obali - komentariše na snimku jedan od pripadnika Oružanih snaga Rusije.

 
$bp("TargetVideo_23371637", {"video":"1728065","width":"16","height":"9","id":"34926"});

Ranije je vojnik grupe „Dnjepar“ s pozivnim znakom „Iks“ rekao za RIA Novosti da su ruske snage osujetile pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da pređu Dnjepar u pravcu Kinburnske kose. Guverner regiona, Vladimir Saldo, kasnije je izjavio da su ruski vojnici likvidirali 12 ukrajinskih vojnika i uništili tri čamca tokom pokušaja desanta na Kinburnsku kosu u Hersonskoj oblasti.

Kinburnska kosa je peskovita prevlaka između Dnjepro-Bugskog limana i Jagorličkog zaliva Crnog mora, duga preko 40 kilometara. Nalazi se na jugu Hersonske oblasti.

Hersonska oblast je region u Rusiji, smešten u donjem toku Dnjepra, i izlazi na Azovsko i Crno more. Oblast je postala deo Rusije nakon referenduma u septembru 2022. godine. Ukrajinska strana ne priznaje legitimitet tog referenduma i nastavlja sa napadima na ovu teritoriju. Trenutno, Rusija kontroliše 75% Hersonske oblasti, dok je deo na desnoj obali Dnjepra, uključujući grad Herson, pod kontrolom ukrajinskih snaga.