12.08.2024.

09:39

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(UŽIVO) Klanica kod Kurska! Rusi spalili celu oklopnu kolonu Ukrajine! Uništeno skladište raketnog goriva! Rusija tuče po Odesi i Sumiju!

POČELA NOVA INVAZIJA RUSIJE! Naređena hitna evakuacija, snage prodiru u još jednu oblast - stanje je alarmantno!

 

Kina poziva na deeskalaciju

Ministarstvo spoljnih poslova Kine oglasilo se povodom situacije u Kurskoj oblasti, apelujući da se ne pribegava eskalaciji i da se ne izvode provokacije.

„Kina je obratila pažnju na tu situaciju. Stav Kine o ukrajinskom pitanju je dosledan i jasan – pozivamo sve strane da poštuju tri principa deeskalacije: da ne šire granice zone borbenih dejstava, da ne pribegavaju eskalaciji i ne izvode provokacije“, navodi se u saopštenju.
 

Gađan aerodrom u Nikolajevskoj oblasti

Ruska snage noćas su raketirale Martinovski vojni aerodrom u Voznesenjsku u Nikolajevskoj oblasti. Uništeno je skladište sa raketama dugog dometa i pogon gde su se montirali i skladištili dronovi, saopštio je koordinator proruskog pokreta otpora u Nikolajevu Sergej Lebedjev.

Ogromni gubici ukrajinskih snaga u Kurskoj oblasti

Oružane snage Ukrajine su u toku poslednja 24 sata u Martinovki i u Kurskoj oblasti izgubile 34 jedinice tehnike i veliki broj vojnika, izjavio je komandant specijalnih snaga „Ahmat“, general major Apti Alaudinov koji se nalazi u Kurskoj oblasti.

Kako je istakao, to su najveći dnevni gubici protivnika za sve vreme specijalne vojne operacije.

- Ruske snage su uništile jedan tenk, sedam jedinica oklopnih transportera-borbenih vozila pešadije, 13 jedinica borbenih oklopnih vozila (različitih marki i proizvođača), jedno teretno vozilo, jedan minibus, devet pikapova, top D-30 i za kraj stanicu za elektronsko izviđanje 'plastun' i ogroman broj fašista - napisao je Alaudinov na Telegramu.

 

Šok! Gerasimov izdao Putina?! Moskva na nogama, ovo nije smelo da se dogodi: Lider Rusije nije ni znao šta mu spremaju!

 

Uništenje oklopne grupe OSU u pograničnom regionu Kursk (VIDEO)

Ruski obaveštajci otkrili su kretanje neprijateljske kolone u pograničnom regionu Kurske oblasti.

Ruski vojnici su preciznim udarima Lanceta napali i uništili 3 oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine.

Uništeno skladište raketnog goriva

U Šostki u Sumskoj oblasti pogođena su skladišta raketnog goriva i bojevih glava, saopštio je koordinator proruskog pokreta otpor u Nikolajevu Sergej Lebedev.

Prema informacijama proruskog otpora, napad se dogodio u 20.00 časova po moskovskom vremenu u području železničke stanice Šostka, odnosno skladišta sa kojima su spojene železničke pruge.
Ranije u nedelju, ukrajinski mediji su više puta izveštavali o eksplozijama u Sumi i Sumskoj oblasti.

Eksplozije u Odesi i Sumiju

Eksplozija u Odesi, javljaju ukrajinski mediji. Takođe, eksplozije su odjeknule u gradu Sumi, javljaju ukrajinski mediji.