• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

12.08.2024

06:15

Šok! Gerasimov izdao Putina?! Moskva na nogama, ovo nije smelo da se dogodi: Lider Rusije nije ni znao šta mu spremaju!

Reuters/printscreen

Vesti

Šok! Gerasimov izdao Putina?! Moskva na nogama, ovo nije smelo da se dogodi: Lider Rusije nije ni znao šta mu spremaju!

Podeli vest

Načelnik generalštaba ruske vojske Valerij Gerasimov nije obavestio predsednika Vladimira Putina da se ukrajinski vojnici gomilaju u blizini granice sa zapadnim ruskim regionom Kurskom dve nedelje pre nego što su započeli napad, i sada se suočava sa besom predsednika Vladimira Putina, piše Blumberg.

Ruske snage bile su iznenađene i pružile su mali otpor ukrajinskom napredovanju.

Da sve bude još strašnije, Gerasimov i drugi visoki vojni zvaničnici ignorisali su upozorenja obaveštajnih službi da će Kijev napasti i sada se suočavaju ne samo sa Putinovim besom, već i nezadovoljstvom naroda, vojnih stručnjaka i same vojske

Iako je malo verovatno da će Gerasimov uskoro biti smenjen, ruski predsednik Putin gubi strpljenje i nezadovoljan je načinom na koji on vodi rat protiv Ukrajine, piše agencija Blumberg, pozivajući se na visoke ruske oficire koji su o tome pričali pod uslovom da ostanu anonimni.

Podsetimo, Rusija je proglasila vanredno stanje u Kurskoj oblasti dok već sedmi dan pokušava da zaustavi ukrajinsko napredovanje. Gerasimov je pre nekoliko dana na sastanku, čiji delovi su emitovani na ruskoj državnoj televiziji, rekao predsedniku Putinu da su Ukrajinci izvršili invaziju sa čak 1.000 vojnika uz podršku tenkova i oklopnih vozila.

Ruski vojni stručnjaci, ali i blogeri, ogorčeni su zbog upada Ukrajinaca u Kursku oblast, a posebno zbog masakra 490 ruskih vojnika u koloni vojnih vozila koja je kompletno uništena višecevnim raketnim bacačima HIMARS, u blizini sela Oktjabrskoje u Rilskom okrugu Kurske oblasti.

Oni traže da se kazne odgovorni koji su dali dozvolu za kretanje u koloni u ratnu zonu.

- Potrebne su nam egzekucije - napisao je vojni analitičar Roman Aljehi.

Za njih je premeštanje nezaštićenog konvoja od 10 kamiona sa vojnim osobljem u region Kursk "više od ratnog zločina". Oni navode da neki ruski generali i visoki oficiri treba da budu kažnjeni po "zakonima ratovanja".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23