• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.08.2024

00:00

Šta to Amerika radi?! Ovaj korak protiv Rusije će ih skupo koštati! Britanci saopštili saveznicima zastrašujuću prognozu o Ukrajini!

Reuters/AP/pixabaay

Vesti

Šta to Amerika radi?! Ovaj korak protiv Rusije će ih skupo koštati! Britanci saopštili saveznicima zastrašujuću prognozu o Ukrajini!

Podeli vest

Produžavanje sukoba u Ukrajini će iscrpljivati resurse SAD i povećavati rizike od nuklearnog rata, napisao je osnivač britanskog analitičkog centra Global Political Insights, Aleksandar Klakson, u članku za Geopolitical Monitor.

- Produženi konflikt rizikuje da još više iscrpi resurse SAD, zato bi Sjedinjene Države trebalo da prekinu produžavanje sukoba i daju prednost rešavanju putem pregovora - izjavio je on.

Prema rečima eksperta, teška situacija ukrajinskih snaga zbog nedostatka municije, sredstava PVO i ljudstva, kao i pad morala OSU nakon neuspešnog kontraofanziva, naneli su "težak udarac" odbrambenoj sposobnosti zemlje.

- Od početka borbenih dejstava Sjedinjene Države su pružile Ukrajini skoro 175 milijardi dolara u vidu vojne pomoći, ali nakon više od dve godine sukoba, efikasnost ove podrške na bojnom polju je upitna. Nastavak finansijske pomoći Ukrajini teško da će promeniti tok vojnih dejstava - piše Klakson.

Produžavanje sukoba, prema mišljenju analitičara, ne samo da neće dovesti do "uspeha" Ukrajine, već i preti nuklearnom konfrontacijom.

Vladimir Putin je u junu izjavio da je spreman za mirovne pregovore o rešavanju ukrajinske krize, navodeći uslove potrebne za to: neutralni, vanblokovski, beznuklearni status Ukrajine, njena demilitarizacija i denacifikacija, povlačenje trupa sa teritorija DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti u njihovim administrativnim granicama iz 1991. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23