• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.08.2024

10:40

Katastrofa! Soskin javlja: Počinje građanski rat u Ukrajini! Rusi probijaju front, nastupa najgori mogući scenario!

Reuters

Vesti

Katastrofa! Soskin javlja: Počinje građanski rat u Ukrajini! Rusi probijaju front, nastupa najgori mogući scenario!

Podeli vest

Građanski rat u Ukrajini može izbiti krajem septembra ili u oktobru, ocenio je Oleg Soskin, bivši savetnik predsednika Ukrajine Leonida Kučme.

Soskin je upozorio da bi do rata moglo doći istovremeno sa prodorom ruskih trupa u dubinu ukrajinske teritorije. On je sugerisao Ukrajincima da se pripreme za proboj frontova do oktobra.

- Tada će početi i otvoreni, vrući građanski rat. Približava se i slom režima Volodimira Zelenskog, koji se ponaša kao da oko njega ne gori sve - naglašava on.

Pre nekoliko dana, Soskin je prorekao i da će se Ukrajina u februaru suočiti sa problemom gladi zbog nedostatka žita.

Strana predviđanja

Ukrajini ništa dobro ne predviđaju ni strani posmatrači sukoba. Profesor Čikaškog univerziteta Džon Miršajmer je potpuno ubeđen da Ukrajinu čeka „neizbežan poraz“.

Britanski vojni ekspert Aleksandar Merkuris ukazuje da su Rusi već „suštinski probili utvrđene linije koje su Ukrajinci gradili u Donbasu od 2014. godine“.

- Nakon pada Pokrovska (sovjetski naziv – Krasnoarmejsk), Časovog Jara i Konstantinovke, počeće nova etapa ukrajinskog sukoba. Tačnije, čim padnu Pokrovsk i Časov Jar, Rusi će udariti na Konstantinovku koja je imala 70 hiljada stanovnika - tvrdi Merkuris.

Prema njegovom mišljenju, tempo vojnih operacija će se ubrzati, a Rusija će sve brže zauzimati sve veće teritorije jer Ukrajinci neće moći da ih zaustave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

TATA!
Olimpijske igre

TATA!

Plače Novak, plače Srbija, ma plače ceo svet! Sportski Bogovi na kraju sve kockice postave na mesto.

05.08.2024

07:04

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija