• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.08.2024

05:15

Šta će Rusi reći na ovo?! Najveći neprijatelj Zelenskog otkrio zastrašujući plan lidera Ukrajine! "Nisu svesni posledica..."

Shutterstock,Reuters,YouTube

Vesti

Šta će Rusi reći na ovo?! Najveći neprijatelj Zelenskog otkrio zastrašujući plan lidera Ukrajine! "Nisu svesni posledica..."

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pokušava da uvuče NATO u sukob sa Rusijom kako bi osigurao sopstveni opstanak, izjavio je poslanik Vrhovne rade Aleksandar Dubinski na svom Telegram kanalu, komentarišući napad Oružanih snaga Ukrajine na Kursku oblast, koji je Rusija okarakterisala kao teroristički akt.

- Izgleda da ni u Zelenskom kabinetu ne znaju tačno zašto je ova avantura (napad Ukrajine na Kursku oblast) pokrenuta i kakve će posledice imati — zato i ćute - napisao je Dubinski, dodajući da su se tokom sukoba od 2022. godine obezbeđivala sredstva, pružala vojna i politička pomoć.

Sada, prema mišljenju poslanika, nakon napada Ukrajine na Kursku oblast, zapadna pomoć se pretvara u podršku za „osvajanje teritorije Rusije“.

Prema njegovim rečima, „odgovor je nepredvidiv“, dok Vašington odlaže reakciju.

- Cilj Zelenskog njegov opstanak, jeste da pretvori rat između Rusije i Ukrajine u rat između Rusije i NATO-a - izjavio je Dubinski.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, Valerij Gerasimov, izjavio je u sredu da su 6. avgusta u 5.30 ujutro jedinice Oružanih snaga Ukrajine, u broju do hiljadu vojnika, krenule u ofanzivu s ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti.

Njihovo napredovanje unutar teritorije Rusije je zaustavljeno, istakao je on. Načelnik Generalštaba naglasio je da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena potpunim porazom neprijatelja i izlaskom na državnu granicu. Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, od početka borbenih dejstava na kurskom pravcu, neprijatelj je izgubio do 945 vojnika i 102 komada oklopne tehnike, uključujući 12 tenkova.

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, komentarišući situaciju u Kurskoj oblasti, izjavio je da je kijevski režim preduzeo još jednu veliku provokaciju, sprovodeći neselektivno granatiranje, uključujući i civilne ciljeve. Zvanična predstavnica Istražnog komiteta Rusije, Svetlana Petrenko, saopštila je da su nakon napada Oružanih snaga Ukrajine na pogranično područje u Kurskoj oblasti pokrenuti postupci, posebno zbog terorističkih dela i ubistava; ruski istražitelji rade na identifikaciji ukrajinskih vojnika koji su izdavali i izvršavali naređenja o napadima na civilne objekte u tom regionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23