• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.08.2024

00:15

Užas! Amerika dozvolila Ukrajini da spali ovaj grad! Putin brutalno zapretio, Moskva neće sedeti skrštenih ruku!

Shutterstock/Reuters/video printscreen

Vesti

Užas! Amerika dozvolila Ukrajini da spali ovaj grad! Putin brutalno zapretio, Moskva neće sedeti skrštenih ruku!

Podeli vest

Zapadni partneri dozvolili su ukrajinskim snagama da koriste američke rakete za napade na Belgorod, ali ne dalje, izjavio je predstavnik grupacije Oružanih snaga Ukrajine (OSU) "Harkov", Vitalij Sarancev, prenosi španski list "Pais".

- Možemo dosegnuti Belgorod, ne dalje - rekao je on.

List navodi da je Kijev već počeo koristiti američke rakete za ciljeve u Rusiji. Sarancev je dodao da Ukrajina nema dozvolu zapadnih partnera da puca dublje u ruske teritorije.

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, izjavio je da predstavnici NATO zemalja moraju biti svesni "s čime se igraju" kada govore o planovima da dozvole Kijevu da napada "legitimne ciljeve" dublje na teritoriji Rusije raketnim sistemima koje su OSU dobile od Zapada.

Predstavnik Stejt departmenta je 31. maja izjavio za RIA Novosti da je predsednik SAD, Džo Bajden, dozvolio Ukrajini da koristi američko oružje za kontrabaterijsku borbu sa ciljevima na teritoriji Rusije. Prema izveštaju "The New York Times", pozivajući se na ukrajinske zvaničnike, OSU su nekoliko dana nakon američke dozvole već napale Belgorodsku oblast koristeći sisteme HIMARS.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23