15.08.2024.

06:00

Foto: Reuters/Wikipedia

Planeta

Navukli ga Rusi?! Zelenski uleteo u Kursk kao sumanut: Dok se bori za pogranična sela, Rusi u DNR hrle da zauzmu ključni grad!

- Pojačavanje ukrajinskih snaga u području Kurska ili pokušaj otvaranja još jednog fronta bilo gde drugo samo će biti još jedan primer onoga što Ukrajinci redovno rade: pojačavanje neuspeha, jednostavno rečeno - istakao je on.

Prema rečima stručnjaka, ukrajinske snage su besmisleno i nepromišljeno prebacile svoje rezerve u oblast Kurske. Merkuris je dodao da su, umesto toga, mogli da ojačaju odbranu Pokrovska, koji predstavlja ključnu poziciju u Donbasu.

Ujutro 6. avgusta, OSU su pokušale da zauzmu deo teritorije Sudžanskog okruga u Kurskoj oblasti. Kako je izvestio predsednika Rusije Vladimira Putina načelnik Generalštaba Valerij Gerasimov, vojska je zaustavila napredovanje neprijatelja. On je naglasio da će operacija završiti razbijanjem OSU i izlaskom na državnu granicu.

U Kurskoj, Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti uveden je režim kontraterorističke operacije. U Kurskoj oblasti takođe je na snazi režim vanrednog stanja federalnog karaktera.