12.08.2024.

15:10

Foto: Shutterstock

Planeta

Ratne trube odzvanjaju! Hezbolah pobegao iz Bejruta! Na Ukrajinu će svi zaboraviti kada ovo krene, svet čeka nezapamćeno krvoproliće!

Neposredno nakon ubistva vojnog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra u Bejrutu, do koga je došlo ranije ovog meseca, Hezbolah je započeo premeštanje osoblja iz predgraća Daijeh u očekivanju mogućih izraelskih napada.

Hezbolah je najavio da će napasti Izrael u znak odmazde na napad na jug Libana i zbog ubistva Šukra, navodeći da će Izrael "platiti".

Galant: Iran će napasti u širokim razmerama

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je svom američkom kolegi Lojdu Ostinu da se Iran priprema za vojni napad širokih razmera na Izrael, preneo je portal "Aksios".

Kako se navodu u saopštenju izraelskog Ministarstva odbrane, Galant i Ostin su razmotrili operativnu i stratešku koordinaciju, kao i spremnost izraelske vojske da odgovori na pretnje Irana.

U međuvremenu je ministar odbrane SAD Lojd Ostin naredio raspoređivanje američke podmornice sa krstarećim raketama u regionu Bliskog istoka, saopštio je Pentagon.