16.08.2024.

08:10

Foto: Foto: Shutterstock, EPA Images

Planeta

Katastrofa! Od pregovora ništa! Ukrajina, SAD i NATO bacili sve što imaju na Rusiju: Pobednik ove bitke će biti pobednik celog rata!

- To je bio očajnički i poslednji pokušaj NATO-a i Ukrajine da ponovo privuku pažnju i dobiju makar malo pomoći pre predsedničkih izbora. U tom smislu, potpuno razumem zašto su Zapad, NATO i SAD učestvovali u tome - izjavila je ekspertkinja.

Pored toga, Kvjatkovski je nazvala akcije ukrajinskih snaga u ovom regionu izuzetno rizičnim.

Ujutro 6. avgusta, Oružane snage Ukrajine pokušale su da zauzmu deo teritorije Sudžanskog okruga u Kurskoj oblasti. Kako je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu izvestio načelnik Generalštaba Valerij Gerasimov, vojska je zaustavila napredovanje protivnika. On je naglasio da će operacija rezultirati porazom Oružanih snaga Ukrajine i povratkom na državnu granicu.

U Kurskoj, Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti uveden je režim kontraterorističke operacije. U Kurskoj oblasti takođe je na snazi režim vanredne situacije na federalnom nivou.

U ponedeljak, predsednik Vladimir Putin izjavio je da će neprijatelj dobiti dostojan odgovor, a svi ciljevi koje Rusija postavi biće ostvareni.