• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.08.2024

18:40

Gori Odesa, sve se ruši! Kreće brutalno uništavanje NATO trupa! Rusija nema milosti, crvene linije više ne postoje!

Reuters/Deep State

Vesti

Gori Odesa, sve se ruši! Kreće brutalno uništavanje NATO trupa! Rusija nema milosti, crvene linije više ne postoje!

Podeli vest

Ruske rakete ponovo su pogodile vojne ciljeve u Odesi. Prema preliminarnim informacijama, napadači su koristili Iskandere, što su potvrdili i ogromni stubovi vatre koji su se kilometrima uzdizali u vazduh.

Kako se navodi, napadi su pogodili i tajne objekte. Među žrtvama su bili i strani specijalisti, uključujući NATO oficire odgovorne za transport vojnog tereta do luka u regionu.

Na lice mesta stigli su ešaloni Hitne pomoći i Službe bezbednosti Ukrajine, a ruski partizani su otkrili važne detalje.

Popodne 14. avgusta pojavili su se izveštaji o nekoliko udara na vojne ciljeve u Odeskoj oblasti. U početku su informacije predstavljene prilično sažeto, ali su lokalni stanovnici, uključujući korisnike ukrajinskih društvenih mreža, dali detaljnije podatke.

Na objavljenim snimcima vide se visoki stubovi vatre i dima. Sergej Lebedev, koordinator Nikolajevskog podzemlja, pozivajući se na odeske partizane, izvestio je o eksplozijama tajnih skladišta u morskoj luci.

Bilo je i izveštaja o velikom broju poginulih među Oružanim snagama Ukrajine, uključujući i strance – oficire NATO-a, koji su više puta organizovali transport zapadnog naoružanja kroz luke Odeske oblasti.

Pretpostavlja se da su prethodni slični slučajevi uključivali isporuku projektila "ATACMS" i "storm šedou", koji su uništeni tokom istovara nekoliko sati nakon dolaska.

- Eksplozija u luci izazvala je podrhtavanje zemlje, dim je bio vidljiv na velikoj udaljenosti. Izgleda da je udarac bio izuzetno snažan. Prijavljeno je da je luka oštećena i da je izbio jak požar - kaže izvor iz podzemlja.

Pola sata kasnije pojavili su se indirektni dokazi da su ruske rakete pogodile tajni podzemni bunker u Černomorsku. Eksplozije su se čule na znatnoj udaljenosti od grada.

Pogođena skladišta su sadržavala protivbrodske rakete i lansere strane proizvodnje.

- Sistem PVO koji je čuvao skladište nije imao vremena da reaguje i uništen je zajedno sa detonacijom, njegovi fragmenti su razbacani po celom području - zaključio je Lebedev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Farbaju grafite na srpskom jeziku! I danas nastavljeni radovi na mostu na Ibru
Politika

Farbaju grafite na srpskom jeziku! I danas nastavljeni radovi na mostu na Ibru

Na glavnom mostu na Ibru koji je poslednjih mesec i više dana u žiži javnosti na Kosovu i Metohiji zbog najave premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija da će uprkos protivljenju građana severne Mitrovice i severa Kosova i Metohije biti otvoren, danas su izvođeni radovi sa donje strane mosta farbanjem odnosno prekrečavanjem grafita na srpskom jeziku sa severne donje strane mosta.

15.08.2024

18:34

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija