• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.08.2024

14:10

(VIDEO) Počelo je! NATO tenkovi upali u Rusiju! Ofanziva u punom jeku, svetski mediji bruje: Iznenadni napad....

Reuters/shutterstock

Vesti

(VIDEO) Počelo je! NATO tenkovi upali u Rusiju! Ofanziva u punom jeku, svetski mediji bruje: Iznenadni napad....

Podeli vest

Skaj njuz je objavio saznanja da ukrajinske trupe koriste britanske tenkove Čelendžer 2 za ofanzivu unutar Rusije.

Britanska televizija navodi da će ovo, ukoliko ovo bude potvrđeno, biti prvo korišćenje britanskih tenkova u borbenim dejstvima na ruskoj teritoriji.

Navodi se da je Ministarstvo odbrane u Londonu odbilo da komentariše operativne detalje, poručivši samo za Skaj njuz da nije bilo promena u dosadašnjoj politici.

Iz ukrajinske vojske nisu dali komentar za britansku televiziju.

 

 

Navodi se da je, prema utvrđenoj vladinoj politici, Ujedinjeno Kraljevstvo odobrilo Ukrajini korišćenje britanskog oružja na ruskoj teritoriji.

Izvor Skaj njuza je naveo da ovo uključuje i tenkove Čelendžer 2 i time signalizirao da su oni korišćeni tokom ukrajinskog upada u rusku pograničnu Kursku oblast koji je počeo 6. avgusta.

Izvor iz britanske vlade potvrdio je i za BBC da su tenkovi Čelendžer 2 korišćeni u iznenadnom ukrajinskom upadu u Rusiju.

Skaj njuz navodi da još uvek nije jasno kako i kada su ukrajinske snage koristile tenkove Čelendžer 2 unutar Kurske oblasti, a nije poznato ni koliko njih je upotrebljeno za upad u Rusiju.

Podseća se da moćna ukrajinska 82. desantna brigada koristi ove glavne borbene tenkove britanske vojske još od prošle godine.

Potvrđeno je da su neki delovi ove brigade uključeni u ofanzivu u Kurskoj oblasti.

Ujedinjeno Kraljevstvo je u januaru 2023. poslalo Ukrajini 14 tenkova Čelendžer 2.

Skaj njuz navodi da je taj potez Londona naterao Nemačku i SAD da slede primer i pošalju svoje tenkove Kijevu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Bulatović o povlačenju Cvetkovića sa protesta: Njegov stav je daleko relevantniji od stavova glumaca, pesnika, televizijskih vedeta i ostalih Đilasovih uposlenika!
Politika

Bulatović o povlačenju Cvetkovića sa protesta: Njegov stav je daleko relevantniji od stavova glumaca, pesnika, televizijskih vedeta i ostalih Đilasovih uposlenika!

Taman kada je Srbija pomislila da je Dragan Đilas konačno dotakao i probio političko dno zloupotrebom prošlogodišnjih majskih tragedija, pokušavši da iz monstruoznih ubistava izvuče politički profit, uverili smo se da njegove političke manipulacije i mahinacije zapravo nemaju ni dno ni granicu, kaže narodni poslanik Dejan Bulatović.

15.08.2024

14:47

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija