• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.08.2024

16:10

(VIDEO) Ceo svet deli ovaj snimak! Prigožin predvideo invaziju na Rusiju! Nisu ga slušali na vreme, sada trpe ozbiljene posledice!

Epa/shutterstock

Vesti

(VIDEO) Ceo svet deli ovaj snimak! Prigožin predvideo invaziju na Rusiju! Nisu ga slušali na vreme, sada trpe ozbiljene posledice!

Podeli vest

Na društvenim mrežama ponovo je postao viralan prošlogodišnji govor Jevgenija Prigožina, koji je oštro kritikovao Ministarstvo odbrane zbog nespremnosti pograničnih regiona Rusije za potencijalne napade iz Ukrajine, što se na kraju i obistinilo napadom kijevskih snaga na Kursku oblast.

Nekoliko nedelja pre smrti, šef  Vagnera rekao je da mu nije data prilika da se uključi u sveobuhvatnu obuku snaga teritorijalne odbrane. Čim je pokušao da predloži svoje ideje, odmah je dobio poziv iz Ministarstva odbrane i savetovano mu je da se ne meša u stvari koje se ne odnose na njega.

 

 

Na nivou guvernera, Prigožin takođe nije dobio značajnu podršku, što može biti posledica pritiska odozgo.

- Kako da postupimo u ovoj situaciji? Kada sve dođe do kritičnog trenutka, i ljudi izađu na ulice sa vilama, mi ćemo se, naravno, uključiti i braniti. Birokrate su odgovorne za to što neprijatelj napreduje - emotivno je rekao Prigožin.

On je tada, u svetlu prošlogodišnjeg ukrajinskog proboja u Belgorodsku oblast, rekao da bi Rusija mogla da iskoristi taktičku nuklearnu bombu na sopstvenoj teritoriji. Prigožin je ovo rekao nakon konstatacije da Ukrajina drži nekoliko sela u okolini Belgoroda.

- Lobiranje da iskoristimo nuklearnu bombu na tuđoj teritoriji je strašno, ali možemo to kod sebe da uradimo, da pokažemo kolike smo psihopate. Ukrajinci drže nekoliko manjih sela i tu će Rusi ciljati sa svojim taktičkim nuklearnim oružjem - rekao je Prigožin.

Podsetimo, vagnerovci su nedavno stigli u Kursk i odmah počeli da deluju, kao što je njihov bivši komandant obećao.

Dan ranije je objavljeno da su poznate specijalne snage poput „Aide“, „Vagnera“, „Pjatnaške“ i drugih stigle u oblast Kursk. U borbu su ušli dobrovoljci.

Sada je poznato da su se vojnici specijalaca Aida iz sastava Specijalnih snaga Ahmat sukobili sa elitnom 82. brigadom Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Sudže. Ukrajinska vojska je počela brzo da se povlači, izgubivši značajan broj svojih vojnika; Većina brigade je uništena kod reke.

Grupe Pjatnaška i Iskra su se susrele sa naprednim jedinicama Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Leonidova i Novoivanovke, dok su borci Vagnerovog PMC-a takođe aktivno učestvovali u borbi sa neprijateljem.

Prema brojnim Telegram kanalima, ruske snage bezbednosti dobile su nezvanično naređenje da ne uzimaju zarobljenike. Glavni zadatak je bio brzo i potpuno uništenje neprijatelja u pograničnim oblastima Kurske oblasti, prenosi "Condottiero".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija