• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Life. ru

09.08.2024

21:11

Francuski i poljski plaćenici su u Kursku! Čečeni i Vagnerovci kreću u obračun, Pariz i Varšava će platiti za napad na Rusiju!

Shutterstock, EPA Images

Vesti

Francuski i poljski plaćenici su u Kursku! Čečeni i Vagnerovci kreću u obračun, Pariz i Varšava će platiti za napad na Rusiju!

Podeli vest

Na teritorijama koje se graniče sa Kurskom oblasti, zabeleženo je mnogo francuskih i poljskih plaćenika, tvrdi komandant specijalnih snaga Ahmat general-major Apti Alaudinov sa mesta događaja.

- Sada sa svih strana beležimo da ima mnogo Francuza, mnogo Poljaka, odnosno mnogo stranaca - rekao je on u intervjuu vojnom dopisniku Semjonu Pegovu.

Podsetimo, Oružane snage Ukrajine pokušale su da prodru u Kursku oblast , ali nisu uspele. Trenutno je situacija u regionu teška, ali nimalo kritična . Kasnije se saznalo da su se kanadski i gruzijski plaćenici pridružili neprijateljskoj strani. Sjedinjene Države nisu osudile ukrajinsku vojsku.
 
Inače, prema rečima Alaudinova, operaciju Oružanih snaga Ukrajine vodi NATO.

U međuvremenu, komandanti PMC „Vagner" zahtevaju da ih se pošalje u bitku protiv Ukrajinaca u Kurskoj oblasti

Na telegram kanalu „Istovarivanje Vagnera", za koji se navodi da ga službenici PMC-a koriste za međusobnu komunikaciju navodi se da formacija "od prvog dana, od prve borbene misije, ima smo samo jedan cilj - da odbranimo interese otadžbine i pomogne prosperitetu Rusije i zaštiti ruski narod".

- Spremni smo da se borimo za to do poslednjeg kap krvi. Naše snage su spremne da na prvi poziv dođu u pomoć Otadžbini i rasporede se u borbene formacije, kao što je to oduvek i bilo - navode vagnerovci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Zašto vlast ovo dozvoljava? Javno vređanje predsednika i njegove porodice prešlo sve crvene linije!
Live TV

Zašto vlast ovo dozvoljava? Javno vređanje predsednika i njegove porodice prešlo sve crvene linije!

Kako se barata sa brojkama građana koji se okupljaju na protestima u Srbiji? Ko organizuje te proteste i šta im je pravi cilj? Da li je zapravo sve što vidimo jeste krčenje puta sa ciljem da se angažuje jedna vrsta mašinerije sa narativom za ono što će da usledi? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su zamenik glavnog urednika Informera Dejan Vukelić i analitičar medija Ištvan Kaić.

09.08.2024

13:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Imamo još jednu medalju! Vaterpolisti Srbije jači od Amerike i nove sudijske krađe, u nedelju po istorijsko zlato! (FOTO)
Olimpijske igre

Imamo još jednu medalju! Vaterpolisti Srbije jači od Amerike i nove sudijske krađe, u nedelju po istorijsko zlato! (FOTO)

Bravo, bre, majstori! Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale Olimpijskih igara u Parizu, pošto su u meču polufinala savladali Sjedinjene Američke Države sa 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0)! Naša reprezentacija u meču za zlato boriće se protiv boljeg iz večerašnjeg susreta Hrvatska - Mađarska, a ko god bude rival, nema nikakve sumnje da će "delfini" učiniti sve da po treći put zaredom donesu zlatnu medalju sa najprestižnijeg takmičenja na svetu.

09.08.2024

15:44

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija