• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.08.2024

13:10

(VIDEO) Šok za Ukrajinu u Kursku! Vagnerovci se pojavili i počeli da gaze sve pred sobom! Kijev će gorko zažaliti ovaj potez....

Reuters

Vesti

(VIDEO) Šok za Ukrajinu u Kursku! Vagnerovci se pojavili i počeli da gaze sve pred sobom! Kijev će gorko zažaliti ovaj potez....

Podeli vest

Veterani privatne vojne kompanije Vagner, koja je sada pod kontrolom Ministarstva odbrane Rusije, aktivno uništavaju ukrajinske snage u borbama u regionu Kursk, pišu ruski ratni dopisnici.

Ove jedinice, koje uključuju grupu specijalnih snaga "Aida" iz sastava "Ahmat" Oružanih snaga Rusije, angažovane su u borbama protiv ukrajinskih snaga koje su napale rusku teritoriju.

 

 

 

Specijalne snage "Ahmat", poznate po svojoj efikasnosti i borbenoj spremnosti, igraju ključnu ulogu u ovim operacijama.

Ukrajinske trupe su 6. avgusta 2024. godine pokrenule invaziju na Kursku oblast, prešavši granicu iz Sumske oblasti. Ovaj napad je izveden u dva pravca: prema selima Nikolajevo-Darino i Olesnja.

Ukrajinske snage, opremljene tenkovima i oklopnim vozilima, napale su ruske granične postaje. Ruska vojska je odgovorila slanjem dodatnih trupa i avijacije kako bi zaustavila napredovanje ukrajinskih snaga. Prema izveštajima ruskog Ministarstva odbrane, napad je uključivao oko 300 ukrajinskih vojnika, 11 tenkova i preko 20 oklopnih borbenih vozila

Ruski predsednik Vladimir Putin je napad nazvao "velikom provokacijom" i optužio Kijevski režim za neselektivno gađanje civilnih objekata, uključujući stambene zgrade i hitne službe.

Putin je najavio sastanak sa šefovima bezbednosnih agencija, Ministarstva odbrane i FSB-a kako bi se situacija dodatno analizirala i preduzele odgovarajuće mere.

U regionu Kursk je uvedeno vanredno stanje, a dodatne snage Nacionalne garde su raspoređene radi zaštite ključne infrastrukture, uključujući nuklearnu elektranu Kursk.

Prema rečima guvernera Kurske oblasti Alekseja Smirnova, sve hitne službe su u stanju pripravnosti, a građanima je upućen poziv za doniranje krvi. Zabeleženi su veliki gubici na obe strane, a u napadima je ranjeno 31 osoba, uključujući šestoro dece. Zabeleženo je i nekoliko smrtnih slučajeva, uključujući trudnicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji
Kultura

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji

Zamislite svet u kom praistorijska bića, čarobne vile i svetlucave zvezde spajaju svoje čari kako bi stvorili priče koje fasciniraju i inspirišu mališane. Vulkančić vas poziva da u novim dečjim knjigama osetite magičan doživljaj koji nadmašuje obične priče i omogućava deci da urone u svet gde mašta nema granica, i gde svaka stranica donosi novo uzbuđenje.

08.08.2024

13:02

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija