• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.08.2024

09:16

(UŽIVO) Krv se lije Rusijom, Ukrajina krenula na sve ili ništa! Veliki uspeh Rusije na frontu, pala Sergejevka! Zapad nije zadovoljan ukrajinskom ofanzivom!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Krv se lije Rusijom, Ukrajina krenula na sve ili ništa! Veliki uspeh Rusije na frontu, pala Sergejevka! Zapad nije zadovoljan ukrajinskom ofanzivom!

Podeli vest

Rat u Ukrajini,, 897. dan.

Rusija je ovo čekala! Čečeni hitno jure ka Kursku! Šok obrt nakon glasina o povlačenju, iz sata u sat se povećava borbena grupa!

 

Dejstvuje ruska PVO

Dežurni sistemi PVO su tokom protekle noći uništili 14 ukrajinskih dronova iznad Belgorodske i dva iznad Kurske oblasti, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo odbrane.

„Dežurni PVO sistemi su uništili četrnaest ukrajinskih bespilotnih letelica iznad teritorije Belgorodske oblasti i dve nad teritorijom Kurske oblasti“, navodi se u saopštenju

Oružane snage Ukrajine neprestano granatiraju centralne i pogranične regione Rusije, lansiraju bespilotne letelice i izvode sabotaže. PVO redovno obara ukrajinske dronove i rakete.

 

Udarno! Rusija hitno uvela vanredno stanje, šta se ovo dešava?! Teška operativna situacija na granicama, oglasio se i guverner!

 

Izveštaj sa fronta: Ruske jedinice prodiru u Donbasu, OSU ima velike gubitke u napadu na Kursku oblast; OSU se povlače kod Torecka da ne bi uletele u kotao

I pored toga što je sva pažnja usmerena na konfrontaciju u Kurskom regionu, ruska vojska nastavlja borbe na svim drugim sektorima fronta.

Jutarnji udar Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u oblasti Bele Crkve u Kijevskoj oblasti pao je na područje arsenala i baze Oružanih snaga Ukrajine, gde je moglo da se obučava više od hiljadu vojnika.

U Hersonskom delu, Oružane snage Ukrajine stvaraju utvrđenja bliže vodi na desnoj obali. Ruska artiljerija je noću delovala duž priobalne zone, pokrivajući grupe Oružanih snaga Ukrajine u niskim zgradama.

U pravcu Zaporožja, ruske oružane snage su napredovale od Verbovoja i očistile uporište duž puta Verbovoje-Rabotino, poravnavajući bok. Obe strane koriste mnogo dronova. Ruska artiljerija gađa ciljeve u blizini Pjatihatkija i Male Tokmačke.

Nema promena u Južno-Donjeckom sektoru; Oružane snage Rusije kreću se van granica Urožajnog na sever. Ruska avijacija i artiljerija gađaju mete OSU i ovde.

 

Gotovo! NATO povlači poslednji potez protiv Rusije?! Posle ovoga, ko živ, ko mrtav! Ako odluče...

 

„Hrabri“ zauzeli Sergejevku!

Tokom ofanzive u pravcu Pokrovskog, snage grupe trupa „Centar“ su zauzele naselje Sergejevka. To je u večernjem izveštaju prepoznao i analitički resurs DS koji radi za GUR.

Povećava se crni bilans ranjenih civila. Kao posledica napada ukrajinskih snaga na Kursku oblast ranjena je 31 osoba, među njima šestoro dece, saopštilo je rusko Ministarstvo zdravlja. Hospitalizovano je 19 ljudi, a četvoro je u teškom stanju.

 

Da li je svestan svojih reči?! Zelenski otkrio šta namerava da uradi Rusiji! Čeka odobrenje SAD da krene u nezamislivu akciju!

 

Ukrajinski napad na Kursku oblast strateški beskoristan

Zapadni eksperti ne razumeju strateški smisao drskog napada ukrajinske vojske na Kursku oblast Rusije, imajući u vidu ograničene resurse ukrajinskih snaga i teškoće sa kojima se suočavaju, piše "Fajnenšel tajms".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić saopštio rezultate povodom sto dana u njegovom resoru: Insfrastrukturni projekti ne staju, realizuju se jedan za drugim!
Politika

Vesić saopštio rezultate povodom sto dana u njegovom resoru: Insfrastrukturni projekti ne staju, realizuju se jedan za drugim!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je Ministarstvo na čijem je čelu dalo veliki doprinos uspesima vlade u prvih 100 dana rada, ističući među najvažnijim koracima - početak izgradnje železničke obilaznice oko Niša, rekonstrukciju niškog aerodroma, kupovinu pet novih kineskih vozova Soko, rekordne rezultate Er Srbije.

08.08.2024

10:19

TV

(VIDEO) Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!
Live TV

(VIDEO) Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!

Potpuna histerija Zapada je ono što smo mogli da vidimo u proteklih 48 sati. Oni više nemaju načina da se izbore i sve što se dešava ide u korist ruskoj strani. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i pilot u penziji. Uživo u program javio se i urednik "Srbija tajms" Antonije Kovačević koji je komentarisao situaciju u Americi pred predsedničke izbore.

07.08.2024

22:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija